Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

101. rojstni dan gospe Urške Koritnik

V Domu upokojencev Sevnica smo imeli v mesecu oktobru razlog za svečano praznovanje.

Dne 18. oktobra je minilo 101. leto od rojstva stanovalke doma Urške Koritnik, ki se je leta 1912 rodila v Jelovcu  - v sevniški občini. Gospa Urška, ali kot ji stanovalci pravijo » naša Urška«, od leta 2004 jesen svojega življenja preživlja v DU Sevnica. S svojo vedrino in pozitivno naravnanostjo je vzpodbuda za marsikoga, zato smo se vsi zelo veselili njenega visokega jubileja, ki ga je v krogu najbližjih sostanovalcev  in njene dobre prijateljice Milene Železnik praznovala 18. oktobra. Vse je ta dan presenetila s petjem pesmi »Oj, mladost ti moja…«

V torek 22. oktobra pa je ob čestitkah predstavnikov lokalnega okolja, RK in delavcev ter stanovalcev DU Sevnica zarezala v svečano torto z eno svečko. Povedala je, da je ponovno stara eno leto. Najbolj se je razveselila obiska skupine otrok iz sevniškega vrtca, ki so se pridružili praznovanju in ji s pesmijo izrekli čestitko ter ji obljubili, da jo bodo še obiskali.

Ob »naši Urški« se vsi učimo, da veselje ohranja mlado srce in obraz, zato ji vsi želimo vse lepo in ji še enkrat čestitamo.

 

 

                                                                                                                                                 Socialna delavka : Cveta Zupan

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi