Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Več kot zmagovalci

V mesecu novembru je društvo Salezijanski mladinski center praznovalo 20 let delovanja.

V ta namen smo pripravili prireditev – kot zahvalo nam samim in tudi vsem vam, dragi Sevničani, ki nas vsa ta leta podpirate. Praznična dneva sta bila kar dva. V petek, 9. novembra, smo na proslavi ob občinskem prazniku občine Sevnica prejeli zlato plaketo občine ob 20. obletnici prostovoljnega dela z otroki in mladino ter za višanje kakovosti družbenega življenja. To je že naša druga plaketa, saj smo pred desetimi leti prejeli srebrno. Občni Sevnica se iskreno zahvaljujemo za priznanje našemu delu.

Drugo, osrednje praznovanje, pa je potekalo 17. novembra. Začelo se je v salezijanskem športnem duhu, ko so se nam na prijateljskem turnirju pridružili bivši sevniški animatorji in pa animatorji iz SMC Rakovnik. Po športnem delu dneva, smo druženje s kosilom nadaljevali na našem domačem naslovu, v prostorih SMC-ja. Za kosilo se najlepše zahvaljujemo gostilni Vrtovšek.

Vsi pa smo že nestrpno pričakovali večerno osrednjo prireditev, ki se je odvila v kulturni dvorani Sevnica. Večer je bil prežet z glasbo, mladostniško energijo, nasmejanimi in hvaležnimi obrazi, z mnogimi čestitkami in obujanjem spominov. Na prireditvi je Matjaž Traven spregovoril o delovanju salezijancev na območju Sevnice v prejšnjem stoletju, ko je bil na Radni noviciat za salezijanske kandidate. Od takrat se je že marsikaj spremenilo, na srečo je salezijanski duh še vedno v Sevnici. Trenutna predsednica Maja Zelič se je zahvalila vsem posameznikom, podjetjem in institucijam, ki so pomembno pripomogli k oblikovanju našega društva. Brez tako velike podpore v lokalnem in širšem okolju ne bi zmogli graditi na temeljih, ki so jih postavili pred 20 leti. Pozdravila sta nas tudi slavnostna gosta, gospod župan Srečko Ocvirk in pa salezijanski inšpektor, gospod Marko Košnik. Njune spodbudne besede in pohvale nam vlivajo moč in pogum za prihodnje delovanje.

Ni praznovanja brez glasbe, zato smo glavno besedo dali našemu bendu, ki je v svojo sredo povabil Odklopljenega Grega. S svojo energijo in strastjo do glasbe in pesmi, s katerimi slavimo Boga, so skupaj pričarali nepozabno vzdušje, ki nikogar v dvorani ni pustilo ravnodušnega. Predstavila sta se tudi otroški in animatorski pevski zbor, prireditev pa smo v molitvi in pesmi Več kot zmagovalci sklenili s prepevanjem vseh animatorjev.

Sledilo je prijetno druženje ob dobri hrani in pijači, ki smo ga popestrili tudi s srečelovom. Hvala vsem, ki ste se nam pridružili pri praznovanju in ste ga s svojo prisotnostjo naredili tako popolnega.

V galeriji si lahko ogledate fotografije z osrednjega praznovanja.

Oglejte si tudi