Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Tridnevni pohod po mejah občine Sevnica

Tridnevni pohod po meji občine Sevnica

Prvi junijski vikend se je Krekova konjenica podala na 7. tridnevni pohod po meji občine Sevnica. Po blagoslovu, ki nam ga vsako leto podeli g. Janez Cevec ,se je konjenica  podala na pot. Prvi dan nas je pod vodila skozi Šentjanž, Malkovec, Primož, Zavratec, Rovišče, Arto, naš cilj pa je bila Blanca. Naslednji dan smo pot nadaljevali skozi Krajna Brda, Selca, Stranje, Podskalce, Dul pri Božiču, Podgorje do druge nočitve v Okroglicah. Zadnji dan pa je sledil spust iz Okroglic do Loke, kjer smo bili prijetno presenečeni, saj  nas je v parku Trubarjevega doma upokojencev pričakalo  večje število oskrbovancev in prav ganljivo je bilo gledati iskrice v očeh, brskanja po žepih za skorjo kruha ali rezine jabolka, ki so imeli pripravljeno za konje. Veseli, da smo vsaj malo popestrili njihov vsakdan, smo z njimi poklepetali in jih vsaj za trenutek popeljali nazaj v mlada leta. Po mimohodu smo se poslovili in se odpravili naprej do Vrhovega, sledil je vzpon do Novegrada, nato pa smo bili že na svojem terenu, ki je konjem že poznan,tako smo skozi Brunk in Leskovec, navkljub dolgi poti iskrivo topotali saj smo se bližali končnemu cilju – Šentjanžu. Ob zaključku konjenice sta se  stotnik Franci  in predsednik Boštjan zahvalila konjenikom za vzorno vedenje na poti in smo nazdravili srečni vrnitvi.

Konjeniki so bili vseskozi prešerno razpoloženi, posebej veseli smo bili številnih občanov ob poti, ki so nas bodrili,pogostili ali pa le pomahali.

Lepo je,če si dobrodošel kamorkoli prideš, zato se Krekova konjenica zahvaljuje gostiteljem  na poti za vse kulinarične dobrote, prenočišča in vsem, ki ste kakorkoli sodelovali pri pohodu.

Oglejte si tudi