Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
-2°C
-3°C
Deli
14507

Študijski krožek Spoznavanje naravnih vrednot

V krožku hodim in spoznavam, kaj je vredno in kaj ni: v naravi in kulturi, ne pozabim na ljudi.
Mi pa gremo, se učimo v naravi, pri ljudeh. V srcu našem radost, sreča, na obrazu vedno smeh.    

Varen naj korak bo vedno, zadovoljstva zvrhan koš, hodi z nami na pohode, da užil veselje boš. 
Mi pa gremo … 
(Melodija: Kdor vesele pesmi poje)

Že deveto študijsko leto ta najštevilčnejši študijski krožek v sklopu Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica (U3) spoznava vrednote v sevniški občini, pokukamo pa tudi k sosedom. Strokovno delo je zastavil neutrudni Vinko Šeško, Ljubo Motore pa mu je strokovno pomagal.
Letos nadaljujemo brez njiju, vendar trdno odločeni, da bomo še naprej gojili zvedavost in družabnost. Sprehodili smo se že na grad in po nasipu ob Savi, obiskali Radeče in Brestanico z ribniki Mačkovci, največ pozornosti pa smo namenili Dolenjemu Boštanju, Vrhu pri Boštanju, Topolovcu, Ajdovskemu gradcu in Žabjeku (Metni Vrh). Želimo se bolj povezati s krajevnimi skupnostmi, v njih dobiti informatorje, posredovati pa jim zbrane podatke. Še bomo objavljali gradivo tudi na spletni strani U3: http://u3sevnica.weebly.com/spoznavanje-naravnih-vrednot.html. 
Sreda je naš dan, ko se ob osmih zjutraj dobimo na parkirišču pri rondoju v Šmarju, če vreme le ni preslabo. Pridružite se nam kdaj, če si želite prijetno družbo, sproščeno hojo in spoznavanje novega ali obnavljanje že pozabljenega.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Romana Ivačič 07. 11. 2017

Tiste lise na fotografijah naj bi bili lipovi listi in zaščita avtorstva. Jaz sem proti takemu avtomatskemu označevanju. Menda imamo tudi avtorji posnetkov kakšno besedo!

Digitalni marketing v Slovenij