Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
32°C
16°C
JUTRI
27°C
17°C
Deli
1185

SEVNIŠKI KARATLON

SEVNIŠKI KARATLON

Petek, 24.5.2019 – Spodnja telovadnica OŠ Sava Kladnik Sevnica

 

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost."

 

V petek 24. maja 2019 je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU 365 - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti in prazniku Krajevne skupnosti Sevnica, organiziral tradicionalni SEVNIŠKI KARATLON - športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  borilnih veščin. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in osnovnošolcev starih od 7 – 12 let. S svojo prisotnostjo nas je razveselila tudi Stanislava Žičkar, predsednica Krajevne skupnosti Sevnica, ki je skupaj s starši otrok budno spremljala dogajanje v telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica.

 

Ob zaključku karatlona je organizator vsem udeležencem podaril športne vrečke in stekleničke, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije, Klub borilnih veščin Sevnica pa je prispeval še spominske medalje.

 

Vidimo se na naslednjem sevniškem karatlonu.

 

S športnimi pozdravi!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi