Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Razstava eksotičnih živali v Posavju

Študentski klub Sevnica v juniju organizira 1. RAZSTAVO EKSOTIČNIH ŽIVALI V POSAVJU. Razstava bo potekala 26. junija od 10. do 17. ure v parku Gradu Sevnica. Vzporedno bosta potekali še dve predavanji: »Eksotične živali – kaj je to?« in »Kako premagati strah pred kačami in podobnimi gomazečimi bitji«.

Razstava bo organizirana v sodelovanju z Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Ljubitelji živali si bodo lahko ogledali razstavljene strupenjače, varane, ptičji pajke, kuščarje, dihurje in še mnogo drugih zanimivih živali. Omogočeno bo tudi slikanje s kačo.

Vzporedno z razstavo bosta potekali tudi dve predavanji. Ob 12. uri bo potekalo predavanje z naslovom »Eksotične živali – kaj je to?«. Ob 16. uri pa bomo prisluhnili predavanju »Kako premagati strah pred kačami in podobnimi gomazečimi bitji«.

O predavateljici:
Predavanji bo vodila Nika Leben, magistra biologije z veliko ljubezni do narave, še posebej pa do eksotičnih živali. Z rednim obiskovanjem sejmov v tujini spoznava veliko podobno mislečih prijateljev, ter spremlja zadnje trende v teraristiki. Njeno strokovno področje je biologija in oskrba eksotičnih živali, ter vedenje živali. Redno se izobražuje na različnih tečajih in seminarjih doma in v tujini. Sodeluje pri različnih oddajah s prispevki o eksotičnih živalih. V sodelovanju s portalom Žverce je sodelovala pri kratkih izobraževalnih filmih o kačah, kuščarjih in ptičjih pajkih. Njeno Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo že deset let združuje lastnike eksotičnih hišnih ljubljenčkov in dvakrat letno z veliko razstavo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, pomaga pri premagovanju predsodkov in širjenju hobija teraristike.

Študentski klub Sevnica

Oglejte si tudi