Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Škisal` smo sto na uro

Škisova tržnica 2016 je za nami, ostali pa so čudoviti spomini na energično vzdušje na travnati površini Kardeljeve ploščadi.

Študentski klub Sevnica se je letos predstavil s sevniško salamo, likerjem iz modre frankinje in posušenimi jabolčnimi krhlji. Pri stojnici ni dišalo samo po hrani in alkoholu, ampak tudi po lokalni in doma pripravljeni ponudbi. Za animacijo mimoidočih smo pripravili posebno nagradno kolo s šestimi možnimi dobitki. Odzivi obiskovalcev_k naše stojnice so bili nad našimi pričakovanji, saj nam je pripravljenih zalog hrane, pijače in promocijskega materiala kmalu pričelo zmanjkovati. V čast nam je, da smo bili del največje študentske prireditve za mlade in da smo tako lahko med sovrstniki_cami od drugod iz Slovenije, pa tudi iz tujine, promovirali svoje domače okolje – občino Sevnica. Zadovoljni obrazi ustavljajočih se fantov in deklet ter njihovi pohvalni komentarji so bili naše največje plačilo za ves trud in vloženo delo. (Fotografije so na voljo za ogled na spletni in Facebookovi strani Študentskega kluba Sevnica).

Letošnja Škisova tržnica velja za rekordno, saj se je 5. 5. 2016 za Bežigradom zbralo kar 25.000 obiskovalcev_k. Na enem mestu so lahko v popoldanskem delu na stojnicah spoznavali slovensko in tujo kulturo, okušali kulinarične dobrote iz Slovenije in tujine. Željni adrenalina so se lahko preizkusili v regijskih študentskih igrah fusbarju, skydivingu, bungee jumpingu ter zorbingu. Na vrsto so prišli_e tudi ljubitelji_ce plesne umetnosti s predstavitvijo plesa ob drogu. Prehude izgube energije pa so si lahko obiskovalci_ke preprečili v energy zone. Zanimiv in pester glasbeni izbor je poskrbel za atmosfero, da so prisotni_e ostali zvesti dogajanju do konca večernega programa kljub manjšim dežnim ploham in vmesnim tehničnim težavam. (več na http://www.skisova-trznica.si/skisova-trznica-prireditev-z-najboljsimi-obiskovalci/)

Čestitke organizacijski ekipi Škisova tržnica 2016 za opravljeno delo!

Andreja Špitalar
Študentski klub Sevnica

Oglejte si tudi