Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Novo krožišče v Šmarju predali svojemu namenu

V začetku marca sta ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek in župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk slavnostno namenu predala krožno križišče na regionalni cesti Boštanj–Planina. Skupaj z nadvozom čez trebanjsko železniško progo, ki ga je v letu 2022 izvedla Občina Sevnica, ta investicija pomembno zaokrožuje prometno ureditev glavne vstopne točke v mesto Sevnica in industrijsko cono.

Investicija je vključevala rekonstrukcijo trikrakega križišča v krožno križišče, ureditev kolesarske steze, pločnikov ter cestne razsvetljave, v sklopu projekta je bilo urejeno tudi odvodnjavanje. Vrednost gradbenih del je znašala približno 1.700.000 evrov, od tega je Direkcija RS za infrastrukturo prispevala 1.500.000 evrov, preostanek pa je zagotovila Občina Sevnica. Skupaj s postavitvijo novega nadvoza čez trebanjsko železnico, katerega vrednost je znašala približno 1.500.000 evrov, je bilo za preureditev tega območja med letoma 2018 in 2023 namenjenih več kot 3 milijone evrov.

Ob otvoritvi sta zbrane nagovorila župan in ministrica, ki je izpostavila tudi druge projekte za izboljšanje prometne varnosti in mobilnosti na območju občine Sevnica. Na dinamiko izvajanja projektov, med njimi so načrtovana rekonstrukcija regionalne ceste Šentjanž–Glino, ureditev obvoznice na Blanci z nadvozom čez železniško progo, rekonstrukcija ceste Loka–Račica in preureditev ceste skozi Radno, vpliva javno-finančna situacija, kjer imajo prednost projekti v povezavi z obnovo po lanskoletnih poplavah, je poudarila.

Ministrica mag. Alenka Bratušek in župan Srečko Ocvirk sta krožišče simbolno predala namenu s prerezom traku. Priložnostni dogodek so s prijetno glasbo popestrili člani trobilnega sestava Godbe Sevnica.

Oglejte si tudi