Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Občinski praznik kot priložnost za ovrednotenje uspehov

Župan Srečko Ocvirk je skupaj s podžupanoma, Jožefom Žnidaričem in Janezom Kukcem, na novinarski konferenci ob občinskem prazniku predstavil dosežke, ki so zaznamovali življenje na območju občine Sevnica.


Izvedenih je bilo več izboljšav cestno-prometne infrastrukture, obnova cest pa je bila vezana na posamezne kraje, s poudarkom na gradnji pločnikov za izboljšanje prometne varnosti. Z večletnim sistematičnim pristopom je dosežen visok nivo kakovosti na področju ravnanja z vodo. Z letošnjim velikim projektom gradnje vodovodnih sistemov na levem bregu Save se je dodatno razširil in posodobil sistem javne vodoskrbe, urejanje področja ravnanja z odpadno vodo pa je trenutno bolj usmerjeno v manjše kraje, saj je območje najgostejše poselitve že dobro urejeno. Kakovosten način reševanja odpadnih voda na območjih razpršene poselitve so male čistilne naprave, ki jih Občina Sevnica sofinancira na podlagi vsakoletnega razpisa.

 

Najzahtevnejši del projekta gradnje optičnega omrežja je z gradnjo hrbteničnega omrežja zaključen; v izvajanju pa so priklopi, ki se vršijo skladno z interesom občanov. Poleg gradnje optičnega omrežja je bil velik razvojni preboj in sprostitev potencialov sprejem občinskega prostorskega načrta, ki je z usmeritvijo po tekočem spremljanju in vključevanju potreb občanov trenutno v postopku priprave sprememb.

 

Skladno s proračunom so bile izvedene neposredne spodbude gospodarstvu, občina pa je zelo odzivna pri potrebah gospodarskih družb z vidika prostorskega načrtovanja in urejanja poslovnih con. Izvedene so bile tudi proračunske spodbude in aktivnosti na več programih podpore kmetijstvu; med njimi podpora lokalni oskrbi s hrano tako v javnih zavodih kot skozi načrtovano izboljšavo tržnic in drugih potencialov v okviru projekta Posavska špajza.

 

Investicijski cikel se bo v naslednjem letu s področja komunalne in cestne infrastrukture preusmeril na področje družbenih dejavnosti. Po novogradnjah in adaptacijah za potrebe predšolske vzgoje bo poudarek dela v letu 2014 namenjen več osnovnošolskim objektom preko projektov energetskih sanacij in projektu gradnje šole v Tržišču.

 

Občina Sevnica z namenom preverjanja dela v širšem slovenskem merilu sodeluje na raznih strokovnih ocenjevanjih. V tem letu se je razveselila dveh priznanj: postala bo podpisnica certifikata »Mladim prijazna občina«, stroka pa jo je uvrstila tudi med nosilke priznanja »Zemlji prijazna občina«. Ena od potrditev dobrega dela pa je zagotovo tudi uspešen zaključek projekta ureditve grajskega parka, ki kulturno-zgodovinski biser občine še dodatno dopolnjuje.

 

Za izvedbo investicij v prihodnjem letu je ključen sprejem proračuna Občine Sevnica, katerega predlog je bil obravnavan na oktobrski seji, predlog odloka pa bo občinski svet obravnaval na naslednji seji, ki bo 27. novembra. V teku je tudi priprava dokumentov razvojnega načrtovanja evropske kohezijske politike za programsko obdobje 2014–2020. Občina je bila v preteklosti pri črpanju sredstev uspešna, zato je umestitev in dobra priprava projektov za Regionalni razvojni program za prihodnje obdobje zelo pomembna.

 

 

Oglejte si tudi