Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Rez potomk trt z Lenta na Studencu

Na Studencu je bila nedelja pred pustom obiskana z zanimivimi maškarami in rezači. Potekal je namreč rez trt v središču kraja, dveh potomk najstarejše žametne črnine iz Lenta, ki sta bili zasajeni leta 2013 s pomočjo takratne cvičkove princese Tjaše Metelko in miss panonike harmonike Natalije Hočevar.

Trti, ki sta zdaj doživeli drugo rez, lepo rasteta in bosta kmalu pognali svoje mladike po leseni brajdi, ki je delo bratov Rupar iz Zavratca. Ob rezatvi ni manjkalo okusnih prigrizkov in dobre domače glasbe, za kar sta poskrbela Aktiv žena Studenec in Mešani pevski zbor Studenec.

Janoš Janc, predsednik krajevne skupnosti Studenec, je podal nekaj pohvalnih besed, kako ponosni smo lahko, da imamo v majhnem, a prelepem kraju kar dve potomki najstarejše trte na svetu. S pomočjo Društva vinogradnikov Studenec sta Tjaša in Natalija nato obrezali svoji trti, da pa je bila rez opravljena profesionalno, je svetoval vinogradnik Mitja Mlakar, ki je vse leto odgovoren za nego potomk. V zahvalo za dosedanji in nadaljnji trud je Mitja Mlakar prejel arhivske škarje, ki bodo simbolizirale skrbnika trt na Studencu.


Natalija je ob tem dogodku dejala: ˝Mislimo, da sta trti del vseh nas krajanov." In res je tako. Hvala vsem, ki vedno nam stojijo ob strani in z dobro voljo pomagajo.

T. M.

Oglejte si tudi