Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Lokalni ponudniki se ponovno izobraževali

V četrtek, 19. 10., je v organizaciji KŠTM Sevnica in RRA Posavje v Sevnici potekalo izobraževanje za turistične ponudnike na temo digitalnih vsebin in digitalne transformacije. Predavala sta Domen Gregorič, direktor, in Neža Jurečič iz podjetja Aklih, ki ima bogate izkušnje s področja ustvarjanja blagovnih znamk, marketinških kampanj in priprav digitalnih orodij. Namen izobraževanja je bil, da se udeleženci seznanijo s pomenom blagovne znamke, predstavitve lastne zgodbe in predstavitvijo na digitalnih omrežjih. Predavanju je sledila debata med ponudniki in predstavniki javnih zavodov, ki delujejo na področju turizma v Posavju. Izvedeno je bilo v okviru Izobraževanj s področja razvoja in promocije trajnostnih in digitalnih vsebin za ponudnike v vodilni destinaciji Čatež in Posavje v projektu Posavje polno priložnosti, ki ga je RRA Posavje prijavila na Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2023 in je sofinanciran s strani Slovenske turistične organizacije in posavskih občin.

V sklopu izobraževanj za ponudnike v tem letu v sodelovanju z Občino Sevnica pripravljamo še dve in sicer

-          torek, 7. 11., 17.00 Miša Novak, ALOHAS Trajnostne rešitve v turizmu

Zakaj je zgodba pomembna, kaj to sploh je in kako do svoje zgodbe

Delavnica bo potekala na interaktiven način (ne kot predavanje). V dveh urah boste spoznali, da zgodbe niso nekaj neznanega, neoprijemljivega in teoretičnega. Da vsak od vas v sebi nosi svojo - le povedati jo je treba. Z vami bomo podelili preproste korake: zakaj zgodba, kaj je zgodba in kako do svoje zgodbe. Pri tem nam bodo pomagali tudi primeri dobre prakse.

-          torek, 14. 11., 17.00 Andreja Pogačar, mag. ind. obl.:

Kako izbrati trajnostno embalažo in izpostaviti blagovno znamko

Izkušena oblikovalka in raziskovalka trajnostnih oblik in materialov za embalažo bo z nami delila svoj pogled na blagovne znamke in embalažo. Slednja je v 21. stoletju postala velik problem. Zakaj? »Embalaža je ena dobra zadeva, saj zaščiti izdelke, po drugi strani pa je njena velika slabost ta, da je zelo kratek čas v uporabi«, pravi Andreja Pogačar.

Obe predavanji bosta potekali v Sejni sobi Komunale Sevnica. Vstop je prost. Zaželene so predhodne prijave na alenka.kozorog@kstm.si. Vabljeni. 

Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi