Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Kako do rezervacije prostorov v upravljanju KŠTM Sevnica

KŠTM Sevnica med drugim skrbi tudi za vzdrževanje in upravljanje številnih javnih objektov, namenjenih kulturnim, športnim, turističnim in mladinskim vsebinam. Objekte daje zavod uporabnikom v brezplačno uporabo, uporabnik pa je za uporabo prostorov dolžan pokriti delež obratovalnih stroškov, stroške rednega vzdrževanja, nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, zavarovanja. Vsako leto je na osnovi izračunov preteklega leta sprejet in javno objavljen nov cenik, v katerem so cene opredeljene glede na način uporabe – nepridobitno, pridobitno ali humanitarno uporabo. Nepridobitna uporaba zajema pavšalni znesek za pokrivanje fiksnih obratovalnih stroškov objekta in je namenjena za vse nepridobitne organizacije, vrtce, šole in posameznike, ki izvajajo netržno dejavnost, ter za društva in klube, registrirane v občini Sevnica. Pridobitna uporaba pa je namenjena tistim, ki svojo dejavnost tržijo.

 

V letu 2010 je bil z Občino Sevnica sklenjen dogovor, da 80 % sredstev za pokrivanje stroškov uporabe objekta pokrije občina, 20 % stroška pa je dolžan kriti uporabnik sam. Pri določanju kriterija za pridobitev te pravice se upošteva dejstvo, da je uporabnik registriran v občini Sevnica in da se prostor uporablja za nepridobitno dejavnost. V primeru, da organizatorji izvedejo prireditev v duhu neprofitnega namena v objektih, s katerimi upravlja KŠTM Sevnica v času občinskega praznika in za namen vaj posameznih društev ali pa se izvedejo prireditve na gradu v sklopu Sevniškega grajska poletja, se uporaba objekta uporabniku ne zaračuna oziroma strošek uporabe objekta v celoti krijeta Občina Sevnica in KŠTM Sevnica. Uporaba se uporabniku ne zaračuna tudi v primeru, da sta Občina Sevnica ali KŠTM Sevnica soorganizatorja dogodka. V tem primeru sta nosilca uporabnih stroškov soorganizatorja. Za vsako uporabo prostora se sklene pogodba, v kateri je jasno opredeljena cena, višina pokrivanja stroška in ostale naloge ter odgovornosti pogodbenih partnerjev.

 

Za vse dodatne informacije smo društvom na voljo v upravi zavoda KŠTM Sevnica, informacije pa so objavljene tudi na spletni strani www.kstm.si.

 

KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi