Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway

December je za sevniške godbenice in godbenike poseben mesec, saj celoletno delo sklenejo z največjim dogodkom leta. Tako so tudi v nedavnem prazničnem času, tik pred božičem, številčnemu občinstvu podarili tradicionalni božično-novoletni koncert, tokrat z naslovom Broadway v Sevnici.

 

Kot je v navadi že zadnjih nekaj let, naslov koncerta vedno napoveduje rdečo nit glasbene motivike, ki jo glasbeniki upoštevajo na koncertu. In res so bili poslušalci deležni znanih melodij in napevov iz muzikalov Levji kralj, Lepotica in zver, Čarovnik iz Oza, Fantom iz opere, Evita, Nesrečniki in Mačke. Gre za zelo znane melodije s kompleksnim prikazom obilo razpoloženjskih orisov glavnih akterjev, ki so jih sevniški glasbeniki več kot odlično predstavili občinstvu.

 

Občinstvo je v povsem polni dvorani Športnega doma Sevnica veličastnost muzikalov občutila že v uvodu, ko je Godba Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče predstavila delčke zanimivega muzikala Jesus Christ Superstar, s katerim so glasbeniki prebili led in pregnali tremo. V nadaljevanju so se poslušalci prepustili melodijam iz muzikala Nesrečniki, v originalu Les Miserables. Muzikal je eden izmed stebrov broadwayske produkcije, za njegovo prepoznavnost pa je poskrbela tudi zmagovalka bitke talentov v Angliji, Susan Boyle, ki ji je umestitev na svetovno sceno uspela s skladbo I dreamed a dream iz prej omenjenega muzikala.

 

V skladbi Lepotica in zver se je godbi pridružila vokalistka in operna pevka Eva Černe in s subtilno in doživeto interpretacijo naslovne pesmi pričarala pravljično vzdušje. Solistka je skupaj z godbo odpela še nežno balado Over the rainbow iz muzikala Čarovnik iz Oza, Don't cry for me Argentina iz Evite, eden izmed vrhuncev večera pa je bila interpretacija skladbe Memory iz muzikala Mačke, saj je je zaobjela velik glasbeni talent in znanje vokalistke.

 

Godbenice in godbeniki so v rednem delu koncerta občinstvu namenili še suito iz muzikala Fantom iz opere, koncert pa zaključili z energičnimi melodijami iz Levjega kralja, s čimer so članice in člani Godbe Sevnica še enkrat dokazali, da s svojim muziciranjem presegajo ljubiteljsko raven glasbenega poustvarjanja. Po dolgem in bučnem aplavzu je godba občinstvo nagradila še z dvema dodatkoma, in sicer s priredbo skladb iz filmov Mamma mia in Nune pojejo.

 

Koncert je elegantno, z dobro premišljenim veznim besedilom, moderirala domačinka Tanja Žibert in povezala skladbe v celovito glasbeno zgodbo. Poseben čar elegance so s svojo navzočnostjo in pomočjo pri protokolu dogodka pričarale mažoretke Društva Trg Sevnica. Obiskovalce je nagovoril in jim povedal praznično voščilo župan Srečko Ocvirk, predsednik Godbe Sevnica Janez Šerjak pa se je v nagovoru zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem, ki skrbijo, da godbeno glasbeno izročilo živi in se nadgrajuje. S podelitvijo spominskega knjižnega darila je v godbenih vrstah pozdravil novega mladega člana, Gaja Brudarja.

 

V zaključku se je dirigent Matic Nejc Kreča zahvalil občinstvu, posebno zahvalo pa namenil tudi organizacijskemu odboru ter godbenicam in godbenikom, ki na leto skupaj namenijo godbi kar več kot 10.000 ur prostovoljnega dela.

Oglejte si tudi