Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Sedemnajsta Telška žetev

V nedeljo 11. julija 2021 smo v KŠD Telče organizirali že 17. prireditev z naslovom  Telška žetev. Letos smo v sklopu prireditve obeležili tudi 20-letnico delovanja Kulturno-športnega društva Telče.

Kot vsako leto smo tudi na tokratno žetev povabili več skupin ljudskih pevcev, plesalcev  in godcev. Povabilu domače skupine Ljudske pevke s Telč so se odzvali Ljudski pevci Jezerci iz Cerknice, Ljudski pevci Prečna, Ljudski pevci Trebelno, Folklorna skupina Spomin iz Sevnice in  Stoperski muzikanti.

 

Skozi prijeten splet ljudskih pesmi nas je  vodila Romana Mislaj, ki je na prireditvi obudila tudi spomin na dejavnosti društva v preteklih 20 letih. Poseben pečat sta prireditvi tudi tokrat dala Martin in Micka, saj sta s svojim hudomušnim nastopom do solz nasmejala obiskovalce. Ob 20-letnici pa smo na panoju ob igrišču predstavili tudi delovanje društva v preteklem obdobju.

Nastopajoče in obiskovalce je pozdravila tudi predsednica Tina Kukec in skupaj z županom Srečkom Ocvirkom ob jubileju članom društva podelila priznanja in zahvale ob 20-letnem aktivnem delu v društvu in za prostovoljne dejavnosti v kraju. Priznanje in spominsko darilo pa sta društvu v imenu občine Sevnica podelila župan in Jože Novak, predsednik Zveze kulturnih društev občine Sevnica.

Ob koncu se je predsednica s šopkom zahvalila dosedanji predsednici Zvonki Mrgole za dolgoletno in uspešno vodenje društva.

Prireditev smo sklenili s skupno pesmijo En hribček bom kupil. Veseli smo bili, da nam je uspelo po dolgem času spet preživeti nekaj uric v prijetnem vzdušju ob prelepem ljudskem petju.

 

Z. Mrgole

Oglejte si tudi