Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Regijsko srečanje literatov seniorjev Dolenjske, Bele krajine in Posavja

V sodelovanju s Knjižnico Sevnica je v četrtek, 24. septembra Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Sevnica pripravila Regijsko srečanje literatov seniorjev Dolenjske, Bele krajine in Posavja »V zavetju besede 2015.«

Srečanje se je pričelo že popoldan z ustvarjalno literarno delavnico, ki jo je vodila pisateljica, literarna kritičarka in prevajalka Gabriela Babnik.  Ustvarjalno popoldne se je  zaključilo z literarnim večerom, ki ga je oblikovalo javno branje literarnih del,  krajši glasbeni nastop Vokalne skupine Vilinke ter predstavitev Sevnice skozi oči vsestranskega sevniškega umetnika Rudija Stoparja.

Za javnost so svojo prozo in poezijo brali: Zdenka Andolšek, Terezija Balažević, Zdravka Brečko, Marjan Hren, Eva Keber, Gabrijela Kolar, Tanja Košar, Berta Logar, Rudi Mlinar, Marija Pečaver Potočnik, Stane Peček, Anica Perme, Rezka Povše, Maks Starc, Dragomila Šeško, Rudi Stopar, Ivana Vatovec. Za svoja dela in sodelovanje so avtorji prejeli priznanje JSKD. Literarni večer je prijetno povezovala Smilja Radi.

 

Katja Pibernik

JSKD OI Sevnica

 

Oglejte si tudi