Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
5°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

NAJ SE SLIŠ', KONCERT S PRIJATELJI ZA PRIJATELJE

V soboto, 7. aprila, je imel na domačem Razborju pod Lisco svoj prvi samostojni koncert mladi Jakob Štigl, absolutni zmagovalec 12. mednarodnega Avsenikovega tekmovanja harmonikarjev.
Jakob je pokazal, da ni le izvrsten glasbenik, ki vadi na harmoniko že skoraj šesto leto, ampak tudi mojster besede. Skupaj z Juretom Palčnikom, njegovim nepogrešljivim kolegom z igralskih desk, sta v celoti povezovala dve uri trajajoči koncert, nazadnje pa tudi skupaj zaigrala pod budnim očesom njunega mentorja Žana Bregarja.

S kombinacijo resne glasbe, sodobnih ritmov, mladinske duhovne in seveda narodno-zabavne glasbe na harmoniki in baskitari je večer postregel z vrhunskim koncertom različnih glasbenih žanrov, polna dvorana obiskovalcev pa je bila navdušena. Z Jakobom so tako stale na odru vse štiri sestre, Monika, Neža, Jana in Ema, zadnja navdušila na violini in s korepetitorko Špelo Troha Ogorevc, pa tudi v duetu Modra minuta, ki ga združujeta z učiteljem matematike, Milanom Mitrovićem. Posebej za to priložnost je družina Štigl združila glasove tudi z otroki iz družine Hliš in z Jakobovo mamico Alenko pripravila zahvalni del koncerta, saj je Jakobova družina med drugim tudi prejemnica letošnje donacije Rotary kluba Sevnica, ki je zbrana sredstva namenila za nakup glasbil tej sedemčlanski, glasbeno izjemno nadarjeni družini.

Jakob je s koncertom navdušil številne obiskovalce, in sicer s svojo do popolnosti obvladujočo tehniko igranja na harmoniko, pa tudi z izdelanim nastopom. Občinstvo kljub dolgo trajajočemu dogodku še kar ni moglo iz dvorane, nastopajoči na odru pa preseči občutkov zadovoljstva nad njihovim navdušenjem.

Organizator koncerta KŠTD Blaž Jurko Razbor pod Lisco, ki že več let pripravlja zelo bogato kulturno dogajanje, je izpeljal še en, nov, predvsem pa s svežino obarvan kulturni dogodek, ki bi se lahko v prihodnosti po komercialni odmevnosti postavil ob bok tudi največjim.

Mojca MJ Petrovčič

Foto: Nives Dobovšek

Oglejte si tudi