Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

Na sevniškem gradu ustvarjalo 42 likovnikov iz Slovenije in tujine

V soboto, 8. junija, je na našem gradu v sklopu mednarodnega XIX. Sevniškega likovnega shoda ustvarjalo 42 likovnikov. Zveza kulturnih društev Sevnica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Sevnica sta v atriju gradu in grajskem parku gostila likovne umetnike iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije. Enodnevno ustvarjanje, je strokovno vodil vsestranski sevniški umetnik Rudi Stopar. Likovna dela so nastajali ob izbrani temi oblaki nad mojo streho in abstrakcija, likovniki pa so lahko ustvarjali tudi po lastni svobodni izbiri.

 

Dogajanje na gradu Sevnica je popestril tudi gost shoda s priložnostno razstavo abstraktnih del, slikar Hani Salvaro iz Hrvaške.

 

Skupinska razstava del, ustvarjenih na shodu, bo na ogled ob praznovanju občinskega praznika novembra v Mosconovi galeriji na našem gradu. Za to priložnost bomo izdali tudi katalog vseh nastalih del na XIX. Sevniškem likovnem shodu Grad 2019, v Stari galeriji pa bo odprtje razstave lanskega prvaka shoda Romana Verasa iz Medvod.


Foto: Petra Zupančič


Katja Pibernik,

JSKD OI Sevnica

 

 

 

 

                       

 

Oglejte si tudi