Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

KD Godba Sevnica v pričakovanju novoletnega koncerta

V petek, 25. novembra, se je 36 članic in članov Godbe Sevnica odpravilo na intenzivne priprave na Ribnico na Pohorju. Bliža se namreč vrhunec letošnjega godbenega udejstvovanja – tradicionalni božično-novoletni koncert z naslovom »Večer ameriških sanj«, ki bo Sevničanom popestril praznične dni v petek, 30. decembra, v Športnem domu Sevnica. V letošnjem godbenem letu zaradi šolskih oziroma službenih obveznosti večina članov nismo odšli na sedaj že skoraj tradicionalne intenzivne priprave v Nerezine, tako da nas je intenzivni vikend čakal ne samo v drugem letnem času, temveč tudi v povsem drugem okolju. Morje in sonce smo zamenjali s hribi in svežim gorskim zrakom, vendar nas je tokrat tik pred odhodom čakal še en nastop.

Prva godbena vaja na intenzivnih pripravah.

Že omenjenega dne smo se okoli 16. ure dobili pred Gasilskim domom Sevnica, kjer smo v gasilske kombije, ki so nam jih prijazno odstopila gasilska društva Boštanj, Telče in Sevnica, znosili našo prtljago ter inštrumente, nato pa smo odšli proti Tržišču, kjer smo ob otvoritvi nove osnovne šole zaigrali nekaj koračnic tamkajšnjim obiskovalcem ter predsedniku vlade dr. Miru Cerarju. Po nastopu smo si vzeli še nekaj minutk ter pojedli malico, ki so nam jo pripravili organizatorji, nato smo se odpeljali proti Pohorju. Po nekajurni vožnji smo okoli 19. ure prispeli do naših apartmajev. Najprej nas je čakala večerja, nato smo s skupnimi močmi igralnico preuredili v godbeno sobo in pričeli z vajo. Petkova vaja je bila bolj ogrevalna, saj smo bili po nastopu in vožnji že vsi izmučeni, smo se pa zavedali, da nas v soboto čaka veliko dela.

Še zadnje slikanje pred odhodom domov.

V soboto, 26. novembra, se nas je večina zbudila ob 8. uri in odšla na zajtrk, najbolj zagreti pa so prišli na zajtrk kar direktno s pohoda po okoliških hribih. Po zajtrku smo imeli drugo vajo godbe, ki je trajala vse do kosila, po kosilu smo malce spočili inštrumente, mi pa smo se podružili na godbenem team-buildingu kjer smo dobili vsi priložnost, da smo povedali, kaj še lahko storimo, da bodo naše vaje bolj učinkovite in da bomo kot člani društva še bolje sodelovali. Podali smo kar nekaj dobrih predlogov, ki se jih pridno držimo že vse, odkar smo prišli z intenzivnega vikenda. Po team-buildingu nas je čakala še ena vaja, nato smo odšli še na večerjo. Po večerji smo imeli prosto. Nekateri so preživeli večer ob gledanju filmov na televiziji, najbolj utrujeni so odšli spat in si nabrali novih moči za nedeljsko vajo, nekateri so se podružili ob igranju družabni iger, nato pa je, kot se za letovanje godbe spodobi, večer popestril eden izmed naših članov, ki je skrbel za dobro voljo ob igranju harmonike.


V nedeljo dopoldne nas je pred odhodom domov čakala še intenzivna vaja z generalko, po kosilu pa smo se odpravili nazaj domov v Sevnico. Zadovoljni smo z opravljenim delom in sedaj že vneto pilimo zadnje finese božično-novoletnega koncerta, na katerem lahko obljubimo obilo dobre glasbe.

Valerija Možic, foto: Sonja Kugonič

Oglejte si tudi