Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
5°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Konjerejci in konjeniki Sevnica v Beli krajini

V nedeljo, 27. 8.2023 smo se člani Društva konjerejcev in konjenikov Sevnica zbrali na avtobusni postaji in se odpeljali v Belo krajino.

Ustavili smo se v Jugorju v gostilni Badovinac, kjer so nam predstavili svojo zgodbo in si ogledali tudi Tofovo brajdo. Vodička nam je postregla z belokranjsko povitico.

Pot smo nadaljevali do prostora Konjerejskega društva Semič. Tu smo z zanimanjem pričakali povorko dvovpreg in jahačev tekmovalcev. Vsaka dvovprega se je lepo predstavila in se odpeljala do posebnega prostora za konje, kjer je potekal ogled za obiskovalce in ocenjevanje. Na odru nam je delala družbo country skupina Vrtičkarji. Mi pa smo si pridno napolnili želodčke z pečenim odojkom in jagenjčkom kmetije Brulc.

Pot nas je vodila do izvira reke Krupe. Ogledali smo si kraj ,kjer Izpod več kot 30 m visoke skale privre na dan smaragdno hladna in se mimo opuščenih mlinov steka v svoji strugi dalje v reko Lahinjo. Pot nas je preko brvi popeljala do razgledne točke, kjer je bronasti odlitek celotne poti reke Krupe in njene pokrajine.

Na poti domov smo se ustavili še v kleti Semiških penin kmetije Simonič. Tu smo v prijetnem hladu spoznali pridelavo penin in jih tudi degustirali. Degustacijo smo popestrili s petjem ob zvokih harmonike.                                                                                                                                                                                                                        Tanja Košar 

Društvo konjerejcev in konjenikov Sevnica

Oglejte si tudi