Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
4°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Izgubljena veverica

 

 

Prav prijeten sobotni večer je bil 30. oktobra 2017 in šentjanška dvorano so napolnili radovedni otroci. Komaj so čakali, da se dvigne zastor na odru.

Prav počasi so se razmaknile zavese in na odru so se pojavile gozdne živali v gozdu. Pričela se je otroška gledališka predstava v izvedbi članov KUD Budna vas. Uboga, žalostna deklica Mina je iskala svojo izgubljeno veverico in jo glasno klicala. Ina ji je zaželela, da jo čimprej najde in jo opozorila, da v gozdu žive tudi živali, ki se jih mora paziti. Iz spanja se je prebudil medo in ker Mina ni imela sladoleda zanj, ji ni hotel pomagati. Pametni sovi je prepodila njeno najboljšo hrano miši in ker je ostala lačna, ji tudi ona ni hotela povedati kje se se skriva veverica. Tudi zajčica s svojim zajčkom, je bila radovedna kaj se dogaja in kdo je tako glasen. Mina ji je vse pojasnila in ker je imela v žepu slasten korenček zanju je izvedela za pot do hrasta, kjer je živela njena veverica. Odpravila, se je iskat hrast. Toda joj, ko je končno našla hrast in svojo veverico, ta ni hotela z njo v mesto, ker se tam ni počutila dobro in je želela živeti v gozdu. Vsa obupana je jokala, ko je zaslišala žalostno mijavkanje zavržene muce. Spoprijateljili sta se in skupaj odšli v mesto.

Tako se je zgodba srečno končala in vsi so bili srečni in veseli, še najbolj pa otroci v dvorani. Najbolj so bili veseli druženja z mladimi igralci po končani predstavi.

 

 

Za KUD Budna vas Magda Sigmund

Oglejte si tudi