Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Projekt »Od ribiča do graščaka«

V več člankih smo že pisali o projektu »Od ribiča do graščaka«, kjer smo KŠTM Sevnica v sodelovanju z vodilnim partnerjem te operacije, Kmečka zadruga Krško z.o.o. in še skupaj z Ribogojnico Akval d. o. o. in Kulturnim društvom Leskovec  pri Krškem bili uspešni na prijav za razpis. Operacija bo sofinancirana iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Sama prenova Lutrovske kleti je potekala pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki stremijo k temu, da se ohrani prvotni izgled kleti. Celoten prostor se je temeljito sčistili, skrtačil in premazal z ustreznimi sredstvi, stene so se najprej skrbno pregledale, če se slučajno kje nahajajo kakšni zapisi in se šele nato prebarvale. Zamenjala so se okna.

Kar nekaj dogodkov je že za nami, med drugim šest kulinarično kulturnih dogodkov in Dan odprtih vrat. Pred nami sta še dva kulinarična večera in Otvoritveni dogodek z razstavo in ogledom prenovljene srednje etaže Lutrovske kleti se že bliža. Izpeljati ga nameravamo 22. 4. v dopoldanskem času, ko praznujemo Svetovni dan Zemlje. O aktivnostih in možnostih ogleda vas bomo redno obveščali, zato spremljajte našo spletno stran in ostale družabne profile.

Eva Urh, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi