Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

CICIBANOV VRTILJAK

V TVD Partizanu Boštanj se je konec maja odvila dobrodelna prireditev Cicibanov vrtiljak. Organiziral jo je Vrtec Ciciban Sevnica s Skladom vrtca, z namenom, zbrati sredstva za nakup igral in ureditev igrišča za predšolske otroke v enoti Boštanj.
Oddelka Mehurčki in Balončki Vrtca Ciciban Sevnica gostujeta na OŠ Boštanj že od leta 2005. V tem času so nam zaposleni na šoli velikodušno dovolili uporabljati igrala na njihovih zunanjih površinah, vseeno pa je v nas rasla želja po kotičku na prostem, ki bi bil narejen po naši meri.

Na pobudo Sklada Vrtca Ciciban Sevnica smo v ta namen izvedli prireditev, na kateri je vsak sodelujoč dodal svoj kamenček v mozaik. Program sta oblikovali in vodili pomočnica ravnateljice in predsednica Sklada vrtca Zdenka Poljšak ter vzgojiteljica Mira Kovač. S hudomušnimi deklamacijami in ubranim petjem so se na prireditvi predstavili otroci oddelka Balončki z vzgojiteljicama Olgo Kelnerič ter Marjano Peša. Otroke oddelka Mehurčki z Majo Žibert ter Anico Gračner sta spremljala s harmoniko Matija Lisec in z violino Eva Žibert. Program so popestrili Otroški pevski zbor Ciciban Vrtca Ciciban Sevnica, pod vodstvom Melite Železnik in Bernarde Šavli, s spremljavo citer Nine Mikolič ter solistko Kajo Pavlič. Sodelovali sta skupini mažoretke Zmajčice ter Šola plesa Aleksandra. V teh dejavnostih so prav tako vključeni otroci našega vrtca. S pomočjo gospe Nene Bedek smo ustvarili  čudovito sceno. Vsem nastopajočim smo se zahvalili z majhno pozornostjo.

Dvorana je bila premajhna za vse obiskovalce, ki so uživali v lepo pripravljenem programu. Z vstopnino in s prostovoljnimi prispevki smo zbrali 1071,00 evrov.

Ko smo k temu dodali še znesek sklada ter donacij, je ravnateljica Vlasta Fele ugotovila, da sredstva zadostujejo za ureditev igrišča in obljubila, da bomo kmalu zaslišali otroški smeh ob novih igralih.

Vsem, ki ste nas obiskali in vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali, se še enkrat zahvaljujemo.

 

Maja Žibert

Oglejte si tudi