Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
20°C
7°C
JUTRI
19°C
7°C
2553

ČASTNI PROSTOVOLJCI SOPOTNIKOV 2018 V SEVNICI OB EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI

ČASTNI PROSTOVOLJCI SOPOTNIKOV 2018 V SEVNICI OB EVROPSKEM TEDNU MOBILNOSTI

V Evropskem tednu mobilnosti, ki letos poteka od 16. do 22. septembra, bo sodeloval tudi Zavod Sopotniki, ki nudi v občini Sevnica, v sodelovanju z Občino Sevnica in JZ KŠTM Sevnica, starejšim občanom nad 60 let iz zaledja brezplačne prevoze k zdravniku, po opravkih, v trgovino, na obisk ipd. Za Zavod Sopotniki je letošnji teden še posebej pomemben, saj se osredotoča na ozaveščanje problematike trajnostne mobilnosti med starejšimi.

Da je mobilnost na podeželju velik zalogaj, vemo skoraj vsi. Ne zavedamo pa se daljnosežnosti tega izziva, ki v veliko primerih starostnike izolira in osami, jih socialno izključi in onemogoči, da gredo še po tako enostavnih opravkih, kot je obisk zdravnika ali nakup kruha v trgovini.

Zagotavljanje mobilnosti pomeni vrata do svobode, samostojnosti in ponovnega vključevanja starostnikov v aktivno družbeno življenje..

Delujemo v skladu z načeli trajnostne mobilnosti in če se le da prevoze delimo, tako da v naša službena, namenska vozila sede več starostnikov hkrati.

Združujemo pa ne le prevozov, ampak tudi mesto in vas in različne generacije.

Smo več kot le prevoz, naši vozniki so prostovoljci, ki vsak dan z izmeničnimi dežurstvi ne poprimejo le za krmilo vozila, ampak nudijo prijetno družbo, spremstvo in delijo dobro voljo med uporabnike. Prostovoljci so srce naše organizacije.

Ob Evropskem tednu mobilnosti bodo za krmilo vozila sedli častni prostovoljci – v občini Sevnica bosta to gospa direktorica JZ KŠTM, Mojca Pernovšek (v torek, 18. 9.) in župan, gospod Srečko Ocvirk, ki je hrabro prijel za krmilo vozila že v lanskem letu. Letos se bo pridružil starostnikom v sredo, 19. 9. 

Sopotniki povezujemo, sodelujemo in spreminjamo.

Človek Človeku Sopotnik!

Bernarda Kidžin, koordinatorka enote Sevnica

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi