Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
3°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Božiček obiskal otroke iz Rovišč

Božiček razveselil otroke iz Rovišč

Društvu za razvoj podeželja in turizma Rovišče je uspelo izpeljati Božičkovo obdarovanje otrok. Ob upoštevanju vseh ukrepov za ustavitev epidemije je bil dogodek drugačen kot smo bili vajeni v preteklih letih. Morda je bilo vse skupaj nekoliko okrnjeno, vsekakor pa nekaj posebnega. Iskreno povedano je obisk Božička po domovih razveselil najmlajše in tudi njihove starše in vse druge, ki so bolj  od daleč opazovali spremstvo. Med starši je bilo slišati celo, da je tak način lepši kot obdarovanje z druženjem v domu krajanov. V letošnjem decembru druge možnosti niti ni bilo, saj je na prvem mestu potrebno poskrbeti in zaščititi svoje zdravje in zdravje drugih.

Priprave na dogodek so se začele že takoj po lanskem uspešnem obisku Božička. Epidemija je načrte nekoliko prekrižala in člani društva smo se morali prilagoditi. Načrtovali smo šivanje igrač v domu krajanov, ta dejavnost je v smislu druženja odpadla. Gospa Mojca Kocjan Žibert, naša članica, je prevzela celoten postopek izdelave lutke zajčka od nabave materiala do šivanja. Potrebno je bilo izdelati več kot 30 zajčkov za otroke iz Rovišč. Za izdelavo ene lutke je potrebovala 4 do 5 ur ročnega dela, zato se ji za ta prispevek lepo zahvaljujemo. Izdelki pa so unikatni, prisrčni. Otroci že vedo…

Zahvala tudi drugim donatorjem, ki so pripomogli k temu, da smo lahko darilne vrečke napolnili in jih pripravili že nekaj dni pred prihodom Božička.

23. decembra, tik preden se je začelo nočiti, se Božiček pripelje s svojim spremstvom: škrat Miha na traktorju oldtajmerju in na vozu spremljevalec Franci. Zraven pa seveda kup daril. Ker v tem času snega ni bilo, se žal Božiček ni mogel pripeljati na saneh. Pred hišami se že zbirajo radovedni otroci in drugi krajani, ki so čakali da se do njih pripelje zanimivo spremstvo in popotovanje skozi vas se je začelo. Ob spremljajoči glasbi, ki je od daleč vabila. Na dvorišču prav vsake hiše je bilo čutiti pričakovanje, saj Božiček ni pozabil na otroke, še več, obiskal jih je kar pred njihovim domom. In jim z darili prinesel veselje pa tudi upanje za lepši jutri.

Vas Rovišče je tudi letos okrašena. V središču kraja pred domom krajanov stoji novoletna dekoracija: jaslice, jelenčki, Božiček, novoletna jelka. Najbolj opazno je, ko se stemni in se prižgejo lučke. Prav lepo je videti. Za vse skupaj imajo zasluge pridne roke, ki jih najdemo tudi v tako majhnem kraju kot je Rovišče. Tudi njim hvala za nešteto ur prostovoljnega dela.

Predsednik DRPT Rovišče: Franci Žibert

Oglejte si tudi