Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Blagoslov konj- Vranje

                 Blagoslov  konj  - Vranje

     Na praznik sv.Štefana,26.12.2015 je v naselju Vranje  v občini Sevnica potekalo tradicionalno že štiriindvajseto žegnanje konj.
    Udeležilo se ga je 8 konj iz območja Sevnice in Blance,ki so prijezdili svoje konje na privez ob cerkvi sv.Štefana,kjer so v senci cerkve in mrazu potrpežljivo počakali na blagoslov.Dvovprega turistične kmetije Gnidica se je pridružila blagoslovu z ubranim igranjem diatoničnih harmonik izpod prstov bratov Medvešek Luka in Benjamina.
    Najprej je vse zbrane pozdravil predsednik krajevne skupnosti Zabukovje g.Jože Baumkirher,ki je zbranim obiskovalcem voščil s toplimi besedami in lepimi željami vesele praznike,nato pa še podpredsednik društva konjerejcev in konjenikov Sevnica g.Milan Pavlič.Sevniški župnik g. Vinko Štrucelj je podelil blagoslov vsakemu konju in njegovemu spremljevalcu. Zdrave jih je priporočil v zavetje sv. Štefana,nato pa daroval še sv. mašo.
Obredu je prisostvovalo veliko ljubiteljev teh lepih in plemenitih živali,ki smo izkoristili  srečanje tudi za družabne pogovore.
   Prava atrakcija  za male otroke,kakor za obiskovalce je bil letos poni,domačini pa so poskrbeli,da grla obiskovalcev niso ostala suha.                                                
                                                                                                                                                                                                                             Tanja Košar

Oglejte si tudi