Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
4°C
1°C
Oceni objavo

Akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk

Pravočasna sterilizacija oziroma kastracija mačk je po priporočilih stroke najboljša preventiva za zmanjševanje števila zapuščenih živali. Zato Občina Sevnica že več let izvaja akcijo, s katero sofinancira sterilizacijo oziroma kastracijo lastniških mačk občanov sevniške občine.

Letošnja jesenska akcija bo potekala od 2. do 13. oktobra na Veterinarski postaji Sevnica, za poseg pa se je treba naročiti. Naročila terminov sprejemajo na telefonski številki 07 81 60 210 od 29. septembra od 7. ure naprej.

Cena sterilizacije mačke za lastnike znaša 35 evrov, za kastracijo pa bo potrebno odšteti 25 evrov. Od celotnega stroška posega znaša subvencija Občine Sevnica za sterilizacijo 30 evrov, za kastracijo pa 21 evrov. Preostanek cene obeh posegov bo pokrila subvencija Veterinarske postaje Sevnica.

S sterilizacijo oziroma kastracijo lastniških mačk lahko lastniki preprečijo nezaželeni naraščaj in tako z odgovornim ravnanjem aktivno pripomorejo k zmanjševanju števila zapuščenih mačk. Tudi zaradi vsakoletnih akcij Občine Sevnica se število zapuščenih in odvrženih mačk postopoma zmanjšuje. Veterinarska postaja Sevnica, ki v sevniški občini opravlja tudi javno službo zavetišča za zapuščene živali, z objavami na družbenih omrežjih redno obvešča o živalih, ki iščejo odgovorne lastnike in stalni dom. Vse živali, ki jih sprejmejo v zavetišču, so veterinarsko oskrbljene.

Za posvojitev mačk Veterinarska postaja Sevnica ne postavlja posebnih pogojev. Postopek posvojitve je preprost, posvojitelj pa se s podpisom pogodbe zaveže k skrbi za posvojeno žival. Strošek posvojitve veterinarsko urejene mačke oziroma mačka znaša 30 evrov.

Oglejte si tudi