Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
9°C
-2°C
JUTRI
9°C
-3°C
DRUŠTVO ZA BIOLOŠKO-DINAMIČNO GOSPODARJENJE AJDA POSAVJE
Deli
Kmetijstvo, Dom in Vrt, Hrana in Pijača, Zdravje in lepota

DRUŠTVO ZA BIOLOŠKO-DINAMIČNO GOSPODARJENJE AJDA POSAVJE

Predstavitev

Društvo za biološkodinamično gospodarjenje Ajda Posavje je bilo ustanovljeno na začetku leta 2011. Zraslo je iz delovne skupnosti, ki je bila oblikovana pred tremi leti pod okriljem Društva Ajda Vrzdenec. 

Zelo hitro se nam povečuje članstvo, saj se bližamo številu sto. Člani prihajajo iz celega Posavja od Brežic do Radeč ter tudi Mokronoga in Mirne. Naši člani so vrtičkarji in kmetje. 
Da kmet dobi certifikat za biološko-dinamično pridelavo, mora najprej imeti certifikat ekološkega kmeta. 

Vsako leto imamo okrog dvajset srečanj, saj se dobivamo enkrat ali dvakrat na mesec. V zimskem času organiziramo razna predavanja iz našega področja.

Zgodaj spomladi je začetni tečaj iz bio-dinamike, ki obsega pet predavanj, poleti pa imamo praktične delavnice. Na njih izdelujemo naše preparate in se učimo kako jih uporabljati. Vsak član, ki želi uporabljati te preparate mora najprej opraviti začetni tečaj. Kdor ima interes, si lahko v društvu pridobi ogromno znanja, tako teoretičnega, kot praktičnega. Zelo pomembna pa je izmenjava izkušenj, mnenj in nasvetov med člani.
Vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu  imamo na srečanjih organizirano tržnico, kjer prodajamo svoje viške pridelkov. Na vsako naše srečanje pride od 30 do 40 članov. Kupujejo lahko tudi drugi obiskovalci tržnice. Predvsem pa želimo, da bi naše društvo postalo samooskrbno. Tako poleg zelenjave in sadja naši člani ponudijo razne izdelke od pirine, ajdove moke do marmelad, sokov  in jabolčnega kisa….

Letna članarina je 25 €, ob plačilu prejmete tudi Setveni priročnik za tekoče leto.
V Sloveniji je trenutno 16 društev, ki so organizirana v Zvezo.

Zadnje vsebine