Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
15°C
0°C
JUTRI
11°C
1°C
Deli
2827

Šentrupertski vitezi, gospice in strelci na festivalu v Koprivnici

Že četrto leto KUD Klati Vitez z Vesele Gore sodeluje na največji prireditvi tega tipa južno od alp

Po 14 dnevnih pripravah smo se člani KUD Klati Vitez z Vesele Gore pri Šentrupertu, v petek 29.9.2014 v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Hrvaški Koprivnici.

Sodelovali smo namreč na največji prireditvi te vrste južno od Alp, katero je letos obiskalo nekaj čez 50.000 turistov. Na tej prireditvi je sodelovalo nekaj čez 1000 nastopajočih v nekako 30 skupinah iz cele Evrope.

Člani KUD Klati Vitez smo imeli nalogo, postavitev pravega viteškega tabora in sodelovanje v bitkah. Letos nam je odlično uspelo, saj ga ni bilo snemalca ali fotografa, ki se nebi ustavil pri našem taboru in ga ovekovečil.

Pri bojih vitezov smo bili ravno tako uspešni saj smo zasedli kar 3. mesto v igri MELE v kateri se spopade 10 vitezov, (5 proti 5) na način full kontakt.

Ravno tako smo bili uspešni pri lovu na živega merjasca, saj sta v obeh tekmah zmagala naša člana, na prvi Tratar Matjaž, naslednji dan pa Škarja Ivan.

Promocijo Občini Šentrupert smo naredili tudi z darilom, katerega smo podarili organizatorjem, steklenica žganjice v kateri je sestavljen kozolec, katero nam je za ta namen doniral g. Škarja Ivan in pa Valvasorjevo veduto Šentruperta natisnjeno na ročno izdelan papir, katero je doniral g.Janez Kvaternik – Kamniški.

Polni vtisov in novega znanja smo se v nedeljo pozno zvečer vrnili v Šentrupert.

 

Zahvaljujemo se podjetju TOM iz Mokronoga, ki nam je doniralo usnje za izdelavo prepotrebne in zelo drage opreme.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!