Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
24°C
18°C
JUTRI
27°C
18°C
Deli
2399

SPOROČILO ZA JAVNOST - 3. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA

Občinski svet Občine Šentrupert se je 14. marca 2019 sešel na svoji 3. redni seji, na kateri je med drugim sklenil, da je treba predlog proračuna za letošnje leto pred prvo obravnavo dopolniti.

Občinski svet – ki je hkrati tudi nadzorni svet Javnega podjetja Energetika Šentrupert – je na včerajšnji seji sklenil, da pred prvo obravnavo predlog proračuna za leto 2019 dopolnijo s prihodki v višini 184 tisoč evrov iz naslova dobička JP Energetika Šentrupert, in sicer na proračunske postavke, na katerih primanjkuje sredstev, a jih občina mora zagotavljati – gre predvsem za postavke, povezane z zagotavljanjem sredstev za delovanje in programe javnih zavodov.

»Pričakujemo, da bomo z dodatnimi sredstvi pokrili vse obveznosti, ki jih ima občina do zavodov. Istočasno pa pričakujemo tudi od javnih zavodov, da bodo našli v svojih zahtevkih primerne ukrepe, da se bodo prilagodili v tem kriznem času, in mogoče odstranili nadstandardne programe in eventuelno stroške, ki niso nujni, in in bi jih lahko preložili na naslednje leto. Tako bomo našli skupno pot, da bo zagotovljeno vse tisto, kar je potrebno za vse naše dejavnosti. Upam, da se bo to uresničilo,« po včerajšnji seji pravi župan Občine Šentrupert mag. Andrej Martin Kostelec. (- pripeta tonska izjava A. M. Kostelca)

O dopolnjenem proračunu bo šentruperski občinski svet razpravljal na izredni seji do konca meseca, ko bo obravnaval tudi sklep o podaljšanju začasnega financiranja za tri mesece oziroma do sprejetja proračuna za leto 2019.

Ostali sklepi:

Člani občinskega sveta so se seznanili še z letnim poročilom Skupne občinske uprave Mirnska in Temeniška dolina – Medobčinski inšpektorat in redarstvo za leto 2018, z oceno izvajanja občinskega programa varnosti v lanskem letu, z letnim poročilom Javnega podjetja Dežela kozolcev d.o.o. in z vprašanjem vračila varščine podjetju Polfin d. o. o. Župan Andrej Martin Kostelec je pojasnil, da se je pred kratkim seznanil z vprašanjem vračanja preostanka varščine podjetju Polfin d. o. o. Podjetje je konec leta 2017 ob podpisu pogodbe o sodelovanju pri gradnji medgeneracijskega centra vplačalo 950 tisoč evrov varščine, od pogodbe je nato po približno mesecu dni odstopilo, občina pa bi morala plačano varščino vrniti – v letu 2018 je vrnila 110 tisoč evrov, preostanka, za katerega tečejo tudi pogodbene zamudne obresti, pa ne.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi