Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Rok za doplačilo dohodnine iz drugega svežnja se izteče 31. julija 2023

Davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. maja 2023 in imajo doplačilo dohodnine, želimo obvestiti, da se rok za plačilo izteče 31. julija 2023.

Sicer pa je rok doplačila natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezanci, ki so prejeli elektronsko vročen informativni izračun dohodnine, si lahkov plačilni nalog pripravijo v eDavkih. Na platformi YouTube so v posebnem videu prikazani napotki za pripravo plačilnega naloga v eDavkih 

Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 30. junija 2023, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Ob tem bi radi spomnili na pravico, da zavezanec odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve obrazca za obročno plačilo davka ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje bi bilo, da bi ga zavezanec vložil takoj, ko prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.

Oglejte si tudi