Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Rekonstrukcija dela lokalne ceste Šentrupert – Draga – Dole od križišča pri Grmovih do križišča za Nebesa, Kostanjevico in Ravne

Občina Šentrupert je v mesecu maju 2022 objavila javno naročilo za izbor izvajalca za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Draga – Ravne – Dole od križišča pri Grmu do križišča za Ravne, Kostanjevico, Nebesa, v skupni dolžini cca 1.400 m, ki bi zajemala odstranitev dotrajane voziščne konstrukcije v tistih delih, kjer je to potrebno, v generalu pa nasip in utrditev nove tamponske podlage s finim planumom, izgradnjo vzdolžne drenaže, zamenjavo dotrajanih in čiščenje obstoječih jaškov, izgradnjo kamnitih zložb ob izpustnih glavah, izdelavo nove asfaltne voziščne konstrukcije, izdelavo mulde, ureditev bankin, čiščenje brežin in ostala dela skladno s popisom del, ki ga je pripravilo podjetje Urbing d.o.o.. Na javno naročilo so do roka za oddajo ponudb prispele 3 ponudbe zainteresiranih izvajalcev, najugodnejšo je oddalo podjetje KOP Brežice d. d. v višini 245.926,46 EUR brez DDV, oziroma 300.030,28 EUR. Po preveritvi ali izvajalec izpolnjuje vse pogoje je sledil podpis pogodbe. Izvajalec je po oddaji ponudbe zaradi spremenjenih okoliščin in z namenom pravočasne izvedbe imenoval podizvajalca in sicer podjetje GM Marjan Slapšak s.p., ki je prevzel izvedbo gradbenih del v višini 104.470,69 EUR brez DDV.

V mesecu juliju je podizvajalec pričel s pripravljalnimi deli, v mesecu avgustu pa uredil drenažo, očistil in porezal brežine, uredil jaške in izpustne glave, zamenjal dotrajani prepust, uredil voziščno konstrukcijo in pripravil vse potrebno za asfaltacijo vozišča, ki je bila predvidena še pred pričetkom novega šolskega leta. V zadnjih dneh avgusta je del lokalne ceste Šentrupert – Draga – Dole pridobil novo asfaltno prevleko, urejene so bile tudi mulde in odvodnjavanje. Tekom izvedbe del je bila cesta večinoma polovično zaprta, od 16. 8. do 31. 8. pa je bila cesta popolnoma zaprta za promet.

V mesecu septembru bodo zaključena še preostala manjša dela ob trasi, nato bomo uredili še prevzem.

Vsem uporabnikom ceste se zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost tekom izvedbe del. Hvala tudi vsem izvajalcem, nadzoru in lastnikom okoliških zemljišč.

Oglejte si tudi