Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
8°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Rebeka Dremelj sezula petke in zaplesala z občinstvom ob prvem rojstnem dnevu Dežele kozolcev

»Prvega rojstnega dne ne bomo pozabili, pa mislim da tudi energična Rebeka Dremelj ne, druženje je vzela dobesedno, se sezula in zaplesala z občinstvom,« je dejala Urša Repše, direktorica Dežele kozolcev, prvega muzeja kozolcev na prostem na svetu.
Na Festivalu druženja so glasbeni program obogatili še pevec in šansonjer Lado Leskovar in Vaški pevci iz Šentruperta. Sicer pa so aktivnosti in prireditve potekale ves dan. Otroci so se zabavali ob lutkovni predstavi, kjer so skupaj s škrati Mokronožci iskali izgubljeni zaklad. Predstavljena pa je bila še slikanica Vrabček Čivi v Deželi kozolcev. Najmlajšim je bil namenjen celoten Žmavčev kozolec, pod katerim so se guncali na naravnih gugalnicah, risali, se igrali z lesom in se skrivali med balami sena. Obiskovalci so lahko spoznavali sedem različnih vrst lesa, recimo njegovo trdoto in zven, pri čemer so si pomagali s kladivom. Za kulinarično doživetje je poskrbela Lovska družina Šentrupert pod Ziherletovim toplarjem. Gostje so lahko poskusili tudi domač bezgov sok in domače pivo. Na dogodku so se pod Hribskim toplarjem predstavili rokodelci s pestro ponudbo glinenih in vezenih izdelkov.

V posebni ponudbi je bil inovativni piknik za vse obiskovalce, kjer si je vsaka skupina lahko privoščila piknik odejo, v kateri je bila poleg lovske malice tablica s kredami za igranje družabnih igric, magnet iz starega lesa, s katerim so si lahko na hladilnik pritrdili fotografijo, ki so jo prejeli ob odhodu. Obiskovalcem so dopoldne predstavili tudi projekt Remida, v okviru katerega želijo izboljšati energetsko učinkovitost in povečati uporabo obnovljivih virov energije. Pod Zatlerjevim toplarjem pa so odprli razstavo Design in Action Fakultete za dizajn, na kateri so prikazane rešitve, kaj vse lahko naredimo s kozolci in kako lahko leseno arhitekturo umestimo v prostor Dežele kozolcev.

Oglejte si tudi