»Obiskovalci bodo deležni prostorsko razpršenih glasbenih intervencij in atrakcij skupin iz Slovenije in tujine. Enega izmed kozolcev bomo namenili sproščanju ob kavarniški in slaščičarski ponudbi in enega Design parku. Tam si bodo gostje lahko ogledali in kupili izdelke slovenskih proizvajalcev in oblikovalcev. Trgovina bo opremljena v slogu pristnega ambienta, kjer bodo na prodaj tako slovenski kulinarični proizvodi kot tudi sodobni predmeti priznanih slovenskih oblikovalcev,« dogodek opisuje Franci Kek.
Obiskovalcem bo na voljo izjemna kulinarika, saj bodo v Šentrupertu na Dolenjskem poleg vrhunskih domačih gostincev spoznali še pet vrhunskih kuharskih mojstrov z Michelinovo zvezdico. Tomaž Kavčič je navdušen, saj prihaja v prvi muzej kozolcev na prostem na svetu kuhar Restavracije La Peca, ki je nosilka kar dveh Michelinovih zvezdic. Toliko jih premore tudi restavracija Agli Amici iz Udin, predstavila se bosta največja mojstra priprave riža v Italiji brata Costardi. Iz Neaplja prihaja picopek Pizzerie La Masaradona, ki ponuja za mnoge najboljšo ocvrto pico na svetu, kulinariko pa bodo dopolnjevala tudi vina prestižnih vinarjev iz Slovenije in bližnjih držav, ki jih je izbrala predsednica združenja Ženske in Vino Slovenija Petra Rutar.
Na veličino junijskih dogodkov je ponosen tudi župan Občine Šentrupert Rupert Gole. Pričakuje, da bodo namesto o 38.000 kmalu lahko govorili o več kot 40.000 registriranih obiskovalcih, ki bodo v dobrih dveh letih obiskali edinstveni muzej s kozolci na prostem, saj se bo dogodka lahko udeležilo 2.000 ljudi.



