Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
28°C
15°C
JUTRI
30°C
13°C
Deli
1903

Delavnica animacije

Za učence Oš dr. Pavla Lunačka Šentrupert  smo organizirali delavnici animacije Kje je risanka doma?. Delavnici sta potekali 4. in 11. oktobra po dve šolski uri. Medse smo povabili Tatjano Urbič, ki se že vrsto let ukvarja z animacijo. Več let je sodelovala pri ustvarjanju animacij v okviru Animateke v Ljubljani, delavnice animacije pa je pripravljala tudi okviru projekta Mladibor, ki ga je organiziral Bunker Ljubljana v Mariboru za dijake mariborskih srednjih šol.

Učencem medijskega krožka jer pokazala različne tehnike animacije, kot so risana animacija, risanje na film, cot out animacija, stop motion animacija, računalniška animacija idr. Predstavila jim je tudi nekaj pripomočkov za animacijo, kot so traumatrop, zoetrop, blokec z animacijami…

       Svoje prve risanke so posneli s pomočjo programa Stop Motion Studio. Nekaj njihovih končnih izdelkov in animacij si bomo lahko ogledali na prihajajočem šolskem bazarju. Zapekli jih bomo tudi na DVD, ki ga bomo hranili v Krajevni knjižnici Šentrupert in Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert.

Patricija Tratar
Krajevna knjižnica Šentrupert

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi