Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
11°C
PON.
25°C
11°C
GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P.

GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P.

Odprto

Danes 07.00‒23.00
Ponedeljek 07.00‒23.00
Sreda 07.00‒23.00
Četrtek 07.00‒23.00
Petek 07.00‒23.00
Sobota 07.00‒23.00
Nedelja 07.00‒23.00
Za večje skupine ljudi je potrebna predhodna rezervacija po telefonu.

Predstavitev

Naša gostilna je najstarejša v Šentrupertu in leži v neposredni bližini župnijske cerkve sv. Ruperta oz. v samem središču Šentruperta. Gostilno uspešno vodi že četrti rod, saj nam je uspelo obdržati domačo hrano naših prednikov. Naša gostilna vam ponuja uživanje v prijetni domači hrani ob dobrem domačem vinu.

Velika družba, vesela družba!

V gostilni nudimo prostor za 80 ljudi, v notranjem delu zidanice prostor za 90 ljudi, v zunanjem nadkritem delu pa za 140 ljudi. V zidanici imamo peč, kjer lahko zunaj pečemo odojka, jagenjčka ali domače piščance. Zunanji prostor je zelo primeren za piknike, hladno-tople bifeje, v kleti pa organiziramo tudi degustacije. V zidanici nudimo tudi prenočišča z do desetimi ležišči.

Naša gostilna s 100-letno tradicijo se nahaja v središču Šentruperta na Dolenjskem. Gostilna slovi po domačih jedeh: vampi, gobova juha z domačimi rezanci, jurčkova juha, sirovi štruklji, svinjska ali telečja pečenka, pečen ali ocvrt domač piščanec, ostale jedi po naročilu.

 Domače in tuje dobrote

Gostilna slovi po domačih jedeh, v zimskem času vam nudimo zimsko pojedino: domače pečenice, krvavice, svinjska pečena rebra z različnimi prilogami kot so domače kislo zelje, kisla repa ali matevž. V poletnem času vam poleg jedi po naročilu nudimo tudi jedi iz žara in pečenega odojka ali jagenjčka. 

V naši pestri ponudbi boste našli tudi telečjo obaro z ajdovimi žganci, bograč, ješprenj z domačim šinkom, joto z repo ali zeljem, golaž in drugo. Ponujamo tudi domač narezek z domačo salamo, suhimi klobasami, pršutom, šinkom, špehom in raznovrstnimi siri. Pečemo tudi pice vseh vrst, ki jih lahko naročite tudi za domov.

 Od ponedeljka do petka vam nudimo tople malice, ob sobotah in nedeljah pa kosila.

 

GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P. GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P. GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P. GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P. GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P. GOSTILNA JAKLIČ PETER JAKLIČ S.P.