Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
0°C
-2°C
JUTRI
-2°C
-3°C

SLIKAR NA VASI- komedija Toneta Partljiča

1089
Organizator: JSKD OI Trebnje v Občini Šentrupert
Vstopnina: 8
Deli

25.3. ob 19. uri 

sobota  Kulturni dom Šentrupert            

Slikar na vasi- igra po predlogi Toneta Partljiča

KD Dober dan teater Prečna,

vstopnina 8 eur

Prodaja vstopnic pol ure pred predstavo v KD Šentrupert.

Zgodba predstave Slikar na vasi je postavljena v sedanji čas, ki je poln osebnih in družbenih prevar. Gre za komedijo, ki sama po sebi ne postreže s smešnimi in komičnimi replikami, pač pa od igralcev zahteva, da to storijo sami z igro. In Dober dan teater to zna.

 

Nekaj osnovnih podatkov o Dober dan teatru: Deluje v Prečni. Pred letom 2006 je bilo obstoječe Kulturno društvo Prečna s skoraj s stoletno tradicijo, ki je edina v novomeški občini gojila gledališko dejavnost neprekinjeno. Prvi znani zapisi segajo v leto 1927. Vse do danes so pripravili in gostovali s 67-timi predstavami.

Zaradi razmaha delovanja se je Gledališka sekcija v letu 2006 osamosvojila. V zadnjem obdobju je zaznati še večji dvig kakovosti. Dejavnost so nadgradili z avtorskimi deli njihovega režiserja Franca Pluta. Posamezna dela štejejo tudi čez 40 ponovitev po vsej Sloveniji in v tujini. Poleg celovečernih del (predvsem komedij) pa se ustvarjalci ukvarjajo še z igranjem kratkih skečev, organizacijo in povezovanje prireditev. Posamezniki pa so sodelovali že pri nekaj filmskih projektih (povzeto po http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=202202)

Vljudno vabljeni!

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij