Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

MLADINSKO POČITNIŠKI DOM FRANKOPAN PUNAT

KO RK ŠENTILJ VABI
Krajevna organizacija rdečega križa Šentilj vabi:

Bliža se začetek prve izmene 60. Jubilejne sezone letovanja otrok v MPD Frankopan v Punatu.  Spoštovani starši,če še niste prijavili svojega otroka na počitnice na morju, je sedaj čas, da to čim prej storite.

V izmene se lahko prijavijo predšolski in šolski otroci od 4. Do 15 leta starosti in sicer:

- otroci, ki jih zaradi zdravstvenega stanja in obolenj za letovanje predlagajo izbrani zdravniki preko predšolskih in šolskih dispanzerjev

- otroci, ki so potrebni letovanja zaradi slabih socialnih razmer v družini in jih predlagajo socialne službe v vrtcih, šolah ali krajevne organizacije Rdečega križa 

- otroci samoplačniki, katerih stroške letovanja plačajo starši ali druge ustanove.

Zbiranje prijav za letovanje otrok v letu 2015 se je že začelo, zato začnite čim prej urejati vse potrebno, da boste pravočasno svojemu otroku zagotovili desetdnevne počitnice. Predšolski otroci in osebe s posebnimi potrebami se na letovanje prijavijo na Območnem združenju RK Maribor, šolski otroci pa na, kot običajno,sedežu Občine Šentilj, pri gospe Nataši Vouk.

Polna cena desetdnevnega letovanja je 350,00 €, tedenskega 245,00 €, medtem ko je za zdravstveno letovanje staršem potrebno doplačati 100,00 €.

Krajevna organizacija RK Šentilj obvešča vse zainteresirane, da je z izvedbo 11. Dobrodelnega koncerta v januarju letos, pridobila dovolj sredstev, da gredo lahko na morje vsi otroci iz socialno ogroženih družin v Občini Šentilj. S temi sredstvi bodo pokriti prispevki staršev glede na dohodke v družini.

Pozivamo in pričakujemo od osnovnih šol, Šentilj in Sladki vrh,obeh podružnic Ceršak in Velka,  VDC Polž Šentilj in vseh štirih krajevnih organizacij v občini, da se bodo potrudili in pomagali najti čim večje število otrok za letovanje v Punatu in pomagali staršem z nasveti pri prijavi.

Več podatkov o letovanju najdete na spletni strani Območnega združenja RK Maribor: www.rkmb-drustvo.si/program/9/letovanje-otrok.html in pri vseh KO RK v občini Šentilj.

KO RK Šentilj

Oglejte si tudi