Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

PREVENTIVNI UKREPI GLEDE IZBRUHA KORONAVIRUSA – UPORABA PROSTOROV V LASTI OBČINE ŠENTILJ

Glede na nastalo epidemiološko situacijo v povezavi z nevarnostjo širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) je minister z Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih (Uradni list RS, št. 16/20, v nadaljevanju Odredba) na podlagi tretje točke prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06–UPB1, v nadaljevanju ZNB) prepovedal zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19). Ta odredba začne veljati danes, 10. marca 2020.

 

Zaradi zagotavljanja varnosti obiskovalcev in udeležencev prireditev, občank in občanov občine Šentilj vas pozivamo, da ravnate v skladu z Odredbo ter do preklica odpoveste vse prireditve, dogodke, občne zbore ipd., ki so predvidene v naslednjem obdobju.

 

Prav tako vas obveščamo, da do preklica ne bo mogoča uporaba že najetih prostorov in javnih površin. Prav tako do nadaljnjega ne bo mogoč najem prostorov in javnih površin, ki so v lasti Občine Šentilj.

Ob tem vas pozivamo, da dosledno upoštevate navodila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom koronavirus SARS-CoV-2, ter bolezni COVID-19, ki jo ta virus povzroča.

Oglejte si tudi