Logo MojaObčina.si

Šentilj

DANES
10°C
-3°C
JUTRI
10°C
1°C
2729

ODLIČNI REZULTATI MLADIH ŠAHISTK

ODLIČNI REZULTATI MLADIH ŠAHISTK NA MLADINSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU – ŠJAMA GROBELŠEK DRŽAVNA PODPRVAKINJA U8

»Vsi, ki ste danes tukaj, na državnem prvenstvu, ste zmagovalci ne glede na končni rezultat,« je s prijaznimi besedami pozdravil mlade šahiste na državnem prvenstvu v šahu Georg Mohr, znani slovenski šahovski velemojster.

Na Ptuju sta potekali dve državni prvenstvi v šahu, državno mladinsko prvenstvo v šahu, ki je trajalo sedem dni in državno mladinsko prvenstvo v pospešenem šahu, ki je trajalo en dan.

Teh dveh prvenstev so se udeležile tudi šahistke iz Osnovne šole Sladki Vrh, to so bile:

Šjama Grobelšek, 2. razred,

Klara Grubelnik, 4. razred,

Devi Grobelšek, 5. razred in

Lalita Grobelšek, 7. razred.

Vsa dekleta so preživela sedem dni v svetu šaha, črno-belih figur, pokazala svoje znanje in na koncu bile zadovoljne z rezultati ter izkušnjo, kako je preživeti nekaj dni z najboljšimi šahisti v državi.

Šjama Grobelšek, naša najmlajša udeleženka, letošnja podprvakinja, pa je doživela tudi izkušnjo, kako je biti druga najboljša v državi, saj je osvojila pokal in drugo mesto v kategoriji deklet do osem let v počasnem šahu in zadnji dan osvojila še tretje mesto in s tem bronasto medaljo v pospešenem šahu.

Vsem dekletom iskreno čestitamo za udeležbo na državnem tekmovanju in odlične rezultate!

Na tem mestu bi se pa v svojem imenu in imenu staršev deklet še posebej zahvalila naši ravnateljici gospe Andreji Košti za vso podporo pri tem državnem prvenstvu; hkrati se zahvaljujemo tudi podravnatelju gospodu Zlatku Kauranu, ki je poskrbel za zunanji videz deklet, da se je že na daleč videlo, od kod prihajajo :).

Mentorica šahovskega krožka: Lidija Jug

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij