Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Methansova hiša

Bogat obisk in ogled zbirk.
V predzadnjem tednu v mesecu maju smo v Methansovi hiši beležili številčen obisk in ogled naših zbirk . Ob druženju in pogovoru o ohranitvi kulturne dediščine smo obudili marsikatero zanimivo zgodbo iz preteklosti.

V četrtek 22.maja so nas obiskali člani upravnih odborov Društev upokojencev iz Občin Šentilj, Pesnica in Kungota, v organizaciji domačega društva upokojencev iz Zg. Velke, katero vodi predsednik g. Franjo Bezjak.

Naslednji dan, v petek 23.maja,  pa se je v hiši ustavila skupina učencev  petih razredov  Osnovne šole  Sveta Ana. Predstavili smo jim marsikateri predmet, kateri se je nekoč uporabljal v podeželskih hišah v Slovenskih goricah. Po ogledu so polni novih doživetij,  svojo  krožno pot od Svete Ane, Lokavca prek Zg. Dražen Vrha nadaljevali nazaj na Sveto Ano.

Toda bogatega dneva še ni bilo konec. Popoldne so prostore hiše napolnili še gasilci  veterani  iz Gasilske zveze Slovenske gorice. Po ogledu številne zbirke so  obisk zaključili v kleti, ob pokušnji vrhunskih vin vinogradnika Perko Antona iz Sp. Velke.

Veseli smo, da se je vsem tem številnim obiskovalcem med drugimi pridružil tudi  župan Občine Pesnica g. Venčeslav Senekovič, kateri je bil gost gasilskih veteranov.

Oglejte si tudi