Logo MojaObčina.si

Šentilj

JUTRI
8°C
-4°C
PET.
4°C
-3°C

Zahtevnejša intervencija Vranji Vrh 38

GOREL STANOVANJSKI - GOSPODARSKI OBJEKT.

Dne: 13.05.2014. ob 6:37 uri zjutraj dobimo poziv, da gori stanovanjski objekt Vranji Vrh 38. Sočasno so izvozila vsa tri društva OGP Šentilj ( PGD Šentilj, Ceršak in Velka).

Po prihodu na kraj intervencije smo videli, da je ogenj že v celoti zajel ostrešje stavbe. Vodja intervencije razdeli objekt na 2 sektorja (stanovanjski objekt in gospodarski objekt s pomožnim lesenim objektom). Izvedba klasičnega tridelnega notranjega in zunanjega napada. Napadalca notranjega napada v sektorju 1 najdeta, v povsem zadimljenem in vročem prostoru, mrtvo osebo (lastnico objekta). Tik ob njej sta bila  2 večja poginula psa. Druga napadalna skupina je kasneje v sosednjem prostoru našla še več poginulih živali (2 psa, 4 mačke in nekaj glodalcev). Vse je bilo potrebno iznesti iz ogroženega objekta. Uspelo nam je rešiti 3 mačke. V hlevu sta notranja napadalca našla poginulo, približno 600 kilogramov  težko, kravo molznico. Žival je bila popolnoma ožgana. Poginilo je tudi večje število pernatih živali. Iz prirejenih boksov nam je uspelo rešiti 12 večjih prestrašenih psov. Nekaj se jih je razbežalo v okolico. Vse je kasneje prevzel azil iz Maribora. V stanovanjskem in v gospodarskem poslopju, kakor tudi v okolici  je bil velik nered, kar je še otežilo naše delo.  Poleg gašenja smo gasilci pomagali še Pogrebni službi (iznos mrtve osebe s kraja dogodka), Azilu Maribor (odvoz psov) in Veterinarski službi pri odvozu mrtvih živali. Posebej zahtevno je bilo izvleči poginulo kravo iz hleva (tehnično reševanje). Po omejitvi požara, smo sproti preiskovali prostore in gasili z razpršilnimi kratkimi curki vode. Hidrantno omrežje ni bilo dostopno oz. je bilo v okvari, zato smo vodo iskali tudi do 2 kilometra vstran. Teren je bil težko dostopen in popolnoma razmočen. Zaradi zahtevnosti dela, sta bili dodatno aktivirani še sosednji društvi PGD Jarenina in Jakobski dol. Kljub težkim razmeram, smo vseskozi timsko požrtvovalno uspešno delovali. Kraj intervencije sta društvi PGD Ceršak in Šentilj, zapustili ob 14:30 uri (izvajanje požarne straže).

Svoje delo smo prisotni gasilci opravili strokovno in požrtvovalno in zato sem osebno zelo pretresen in šokiran zaradi namernih ponižujočih lažnih izjav v medijih. s tem se vsem prostovoljnim operativnim gasilcem, ki žrtvujemo svoja življenja in nesebično nudimo pomoč prebivalcem dela velika krivica. POŽARNA VARNOST V OBČINI ŠENTILJ JE ZAGOTOVLJENA.

Izjave posameznikov vodstva izključenega društva PGD Paloma Sladki Vrh so nepoštene in nekorektne do ostalih treh društev občinskega poveljstva Šentilj. Vse kritike našega dela javno sprašujem, kako naj vam še zaupamo, da ne boste zapustili v ognju sotovariša, prostovoljnega operativca, ki nesebično pomaga drugim. Raje, kot da obtožujete vse povprek, nam podajte pozitivno energijo, da bomo lažje prestali vse te stresne situacije in posledice, ki jih prinesejo tako zahtevne intervencije.

Ob vseh teh travmah, ki smo jih prisotni prostovoljni gasilci preživeli, bi se nam še kako v teh dneh prilegla kakšna strokovna terapevtska pomoč.

 Gasilski pozdrav, Andrej Kmetič vodja intervencije.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi