Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Kultura na Muri!

Lenobno julijsko vzdušje bo to soboto, 15. julija, prekinilo pestro dogajanje v Sladkem Vrhu, ki se združuje pod skupnim imenom Kultura na Muri. Povezali se bosta slovenska in avstrijska stran, saj dogodek soorganizirata Občina Šentilj in Gemenide Murfeld na avstrijskem bregu. 
Cel dan se boste lahko z brodom popeljali čez Muro na eno ali drugo stran, zato dogodek poleg imena Kultura na Muri nosi tudi naziv Rollfährenfest oziroma Brodarski festival. Večina dogajanja se bo zvrstila po 14. uri popoldan, ko se bodo začele športno zabavne igre. Neposredno po njihovem zaključku bo sledila podelitev nagrad. Ob 17. bo na sporedu uradni del prireditve, na katerem bo najprej nastopil Pihalni orkester občine Šentilj - Paloma, za njimi bodo na oder stopili Posüšene Lefke Marije Snežne, pa ljudski godci Marije Snežne iz Slovenskih Goric in harmonikarji Glasbene šole Munda. 
Kultura človeka hitro zlakotni, zato se boste v času programa lahko okrepčali z bogato gostinsko ponudbo okrepčevalnice Hrnčič. Ob koncu kulturnega programa pa vam še ne bo treba domov, saj bo zbrane razgrel Ansambel Zadetek in tako zaokrožil večer z veselimi melodijami in zabavnim druženjem. 
V Sladkem Vrhu bo odmevalo do nasprotnega brega Mure, vabljeni!

Oglejte si tudi