Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
8°C
JUTRI
19°C
12°C
Oceni objavo

Gradnja novega gasilskega doma PGD Ceršak se je že začela

Za Prostovoljno gasilsko društvo Ceršak se obeta velika pridobitev, na katero so čakali 20 let. Pričela se je namreč gradnja novega gasilskega doma. Oktobra 2022 sta župan občine Šentilj mag. Štefan Žvab in predsednik PGD Ceršak podpisala dokumente za začetek gradnje novega gasilskega doma. Po dveh letih pa so na gradbišču končno zaropotali stroji in napovedali pričetek gradnje, ki je že v teku. 

Nov gasilski dom pa bo imel tudi novo lokacijo, ki bo bližje centru kraja. Nov gasilski dom je bil nujen, saj je sedaji že zelo dotrajan. Tako bodo z novim gasilskim domom izboljšali tudi delovni pogoji za mladino, ki so ključnega pomena za nadaljevanje gasilskega društva. Dotrajan pa ni le gasilski dom, ampak tudi gasilska cisterna, zato načrtujejo tudi nakup nove cisterne s katero bodo lahko svoje delo še naprej opravljali brez težav. 

Z novim gasilskim domom pa bodo gasilci pridobili tudi boljše pogoje za izobraževanje in usposabljanje gasilcev in s tem omogočili še učinkovitejše izvajanje nujnih operativnih nalog gasilstva v celotni občini Šentilj. 

(vir: Facebook - Občina Šentilj - uradna stran)

Oglejte si tudi