Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

4. redna seja Občinskega sveta Občine Šentilj

V sredo, 26. 4. 2023 je Občinski svet Občine Šentilj na svoji 4. redni seji obravnaval več pomembnih tematik.

Bilo je opravljenih več imenovanj, in sicer v Sveta Zavoda za šport, kulturo in turizem, v Svet Zavoda OŠ Sladki Vrh, v svet lokalnih skupnosti CSD Maribor, ob tem pa je imenoval še odgovorno urednico uredniškega odbora GLAS-ila.

Občinski svet je potrdil spremembo cene storitve oskrbe s pitno vodo Šentilj, saj smo vsled podražitev v preteklem obdobju, predvsem na področju električne energije, stroškov materiala ter delovne sile, le-to bili primorani sprejeti. Posledica prej navedenih podražitev je tudi potrditev spremembe cene izvajanja storitev obveznih javnih služb odvajanja in čiščenje komunalne ter padavinske vode in omrežnine za uporabo javnih infrastrukturnih objektov v javni lasti. Slednje cene smo nazadnje spremenili leta 2013. V praktičnem primeru to pomeni, da bo povprečno gospodinjstvo v občini Šentilj imelo končno cifro na položnici za oskrbo z vodo višjo za 5,4 EUR (vključene vse postavke z vsemi dajatvami), za komunalne storitve pa za 7,6 EUR (vključene vse postavke z vsemi dajatvami).

Občinski svet je potrdil tudi cene za uporabo športnih objektov, saj v do sedaj veljavnem ceniku Športna dvorana Šentilj ni bila zajeta. Za namene izvajanja raznih komercialnih prireditev bo odslej cena najema 2.000 EUR na dan.

Svet krajevne skupnosti Ceršak in nekatera društva iz KS Ceršak so podala pobudo o spremembi imena krajevne hiše Ceršak. Le-ta se bo sedaj imenovala Dom krajanov Leona Pogleja Ceršak.

Oglejte si tudi