Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Poziv za vstop oziroma članstvo v Lokalni akcijski skupini (LAS) V objemu sonca

Lokalna akcijska skupina (LAS) V objemu sonca vas vabi, da v novem programskem obdobju 2014–2020 postanete njen član. Povabilo velja tako za obstoječe člane iz obdobja 2007-2013 kot za nove člane.

 

LAS V OBJEMU SONCA se organizira kot lokalno pogodbeno partnerstvo, ustanovljeno z namenom uresničevanja usmeritev lokalnega trajnostnega razvoja na območju občine Brda, mestne občine Nova Gorica (brez naselja Nova Gorica), občine Miren-Kostanjevica, občine Renče-Vogrsko in občine Šempeter-Vrtojba. Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (LEADER - CLLD), se bo izvajal po pristopu »od spodaj navzgor«. Ta pristop omogoča lokalnemu prebivalstvu, da samo določi prioritete in razvojne usmeritve. Glavni izziv lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (LEADER - CLLD) je, da se s skupnim ukrepanjem pospeši razvoj lokalnih območij in se tako ustvarijo možnosti za nastanek novih delovnih  mest,  višjo  kakovost  bivanja,  boljšo  dostopnost  ter ne nazadnje za ohranjanje kulturnih in krajinskih značilnosti ter obvladovanje demografskih sprememb.

 

Vzpostavljeno lokalno partnerstvo v LAS V OBJEMU SONCA  bo oblikovalo in izvajalo celovito strategijo lokalnega razvoja. Namen strategije je, ob upoštevanju lokalnih potreb, graditi na družbenih, okoljskih in gospodarskih prednostih ali „dobrinah“ našega podeželja.

 

Partnerstvo v LAS sestavljajo po načelu tripartitnosti predstavniki javnih in zasebnih lokalnih socialno-ekonomskih sektorjev, in sicer:

  • javnega sektorja (občine, javni zavodi in druge javne institucije),
  • ekonomskega sektorja (podjetniki, podjetja, kmetje podjetniki in druge ekonomske institucije) ter
  • zasebnega sektorja (zainteresirani posamezniki, kmetje, kmečke žene in mladi, predstavniki nevladnih organizacij in drugi predstavniki civilne družbe).

Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa, dostopno vsem pod enakimi pogoji. Vključitev v LAS predpostavlja odgovorno in aktivno delovanje v prid celostnemu in trajnostnemu razvoju območja. Pravice članov so:

  • da sodelujejo pri pripravi strategije lokalnega razvoja za programsko obdobje 2014-2020,
  • da volijo in so izvoljeni v organe LAS,
  • da so seznanjeni z letnimi programi dela in poslovanjem LAS,
  • da uresničujejo osebne in javne interese povezane s cilji LAS.

Zaradi podpisa Pogodbe o ustanovitvi partnerstva za Lokalno akcijsko skupino (LAS) V objemu sonca prosimo, da priloženo PRISTOPNO IZJAVO posredujete do 31. januarja 2015 na naslov: 
RRA severne Primorske d.o.o. Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 3, 5000 Nova Gorica

 

Dodatne informacije v zvezi s članstvom v LAS V OBJEMU SONCA lahko dobite pri upravljavcu LAS na telefonski številki 05 330 66 81 (ga. Fabijana Medvešček) ali na elektronskem naslovu fabijana.medvescek@rra-sp.si.

Oglejte si tudi