Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Nova publikacija Kam in kako po pomoč v duševni stiski

Izobraževalno raziskovalni inštitut Ljubljana je izdal jubilejno, deseto izdajo publikacije »Kam in kako po pomoč v duševni stiski«, ki jo je je podprlo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Osnovna ideja knjižice je prikazati nekaj najpomembnejših podatkov s področja iskanja pomoči v duševni stiski. V njej so zbrani tudi vsako leto posodobljeni kontakti vseh služb, ki v Republiki Sloveniji delujejo na področju duševnega zdravja.

Tokratna izdaja knjižice je namenjena tako strokovnim delavcem kot laični javnosti, posvečena pa je predvsem otrokom, mladostnikom oziroma njihovim staršem, ki se sprašujejo ali se z otrokom oziroma mladostnikom dogaja kaj resnejšega - v smislu duševne bolezni, kadar gre za simptome strahu, tesnobe in podobno. Določeni simptomi so vezani na posamično razvojno obdobje otroka in jih je možno omiliti s pomočjo različnih tehnik, ki učinkovito pomagajo pri spreminjanju prepričanj in pridobljenih vzorcev, še zlasti tistih, ki negativno vplivajo na zdravo rast in razvoj otroka oziroma mladostnika.


Do knjižice lahko v elektronski obliki dostopate na naslovu http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/sociala/KamInKakoPoPomoc_2016_web_F_-_tisk.pdf.

Oglejte si tudi