Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Obmejni okusi - Gusti di frontiera 2011

V sosednji Gorici se je v četrtek, 22. septembra 2011, z uradno otvoritvijo na Travniku začela tradicionalna in že uveljavljena enogastronomska prireditev Obmejni okusi - "Gusti di frontiera". V Gorico vsako leto pripelje številne obiskovalce

Župani ožje Goriške so združili moči in se odzvali povabilu goriškega župana Romolija, da se na goriškem Travniku predstavijo skupaj. Italijanske občine Gorica, Krmin in Gradišče ter slovenske občine Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Kanal in Brda bodo obiskovalcem skupno ponujale različne dobrote. Povezali so se pod znamenjem Goriške grofije, kar ponuja priložnost tudi za prihodnje sodelovanje na področju turizma in oblikovanje skupne blagovne znamke. Župani so k sodelovanju pritegnili številne domače ponudnike, ki bodo prikazali domačo, goriško kuhinjo.

Občino Šempeter-Vrtojba bodo zastopali Društvo žena Vrtojba, Peloz mesnine, Pekarna in slaščičarna Klavdija, Turistično društvo Šempeter, Vinar Jejčič in Čebelarstvo Tomažič. V glasbenem programu pa bodo v nedeljo od 17. ure dalje nastopili BeEsAs "Harmonikaši iz okolice".

Mestno občino Nova Gorica bodo predstavljali Turistična zveza TIC Nova Gorica, Turistična kmetija in vinarstvo Slavček iz Potoka pri Dornberku, s prodajo domačega tipičnega peciva Ludvike Gregorič, Restavracija Grad Kromberk, Vinarstvo Košuta Vitovlje, Vinarstvo Tratnik iz Dornberka in nastop Šempaskih godcev, ki bodo zaigrali na četrtkovi otvoritvi. Občino Brda bodo zastopali Tic Brda, Vinska klet »Goriška Brda«, Restavracija Grad Dobrovo, Hotel Kozana in Briški harmonikaši, ki bodo nastopili v nedeljo. Občina Kanal se bo predstavila s Športnim kulturnim turističnim društvom Levpa, z Ekološko kmetijo Seljak iz Levpe ter z Gostilno Pri mostu v Plavah. Občino Miren-Kostanjevica bodo zastopali: Gostišče Štirna iz Opatjega sela, Gostišče Kogoj Bilje, Turistična kmetija Faganel Miren, proizvajalec sira Lipičar iz Nove vasi in vinarji Kavčič iz Lipe, Marušič iz Vojščice in Ščuka iz Nove vasi. Godci KD Kraški šopek pa bodo popestrili petkovo dogajanje od 18. do 21. ure. Za Občino Renče-Vogrsko bodo dobrote predstavili: Frlanova kmetija, Paquito, Kmetija Fornazarič, Sončni Škol, Kozjereja Nevo Pregelj, Kmetija Mlečnik, Kmetija Mozetič in Sadje Smodin.

Oglejte si tudi