Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Vojko Orel prejemnik Bloudkove nagrade za življenjsko delo v športu

Vojko Orel iz Vrtojbe, ki je tesno povezan z goriškim športnim utripom, sicer pa upokojeni profesor telesne vzgoje v Novi Gorici in občinski nagrajenec, je prejemnik najvišjega državnega priznanja za življenjsko delo v športu za leto 2023. 

V nedeljo, 11. februarja, na dan obletnice rojstva Stanka Bloudka, je namreč na Brdu pri Kranju potekala 59. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2023. Priznanja Stanka Bloudka so že od leta 1965 najvišja priznanja Republike Slovenije na področju športa. Za leto 2023 je do razpisnega roka na Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj prišlo 60 vlog za 50 nominirancev. Bloudkove nagrade so poleg Orla prejeli še športnika Anže Lanišek in Janez Penca ter Franc Ekar za življenjsko delo v športu. Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj, ki ima častno nalogo podeljevanja najvišjih državnih priznanj Republike Slovenije na področju športa, in sicer za prispevek k razvoju športa, za športni dosežek in za življenjsko delo v športu, je podelil tudi deset Bloudkovih plaket za različne pomembne prispevke k razvoju slovenskega športa.

Bloudkovo nagrado lahko prejme posameznik za izjemen prispevek k razvoju športa v Sloveniji ali med Slovenci v tujini, ki ga je dosegel z ljubiteljskim ali poklicnim delom na naslednjih področjih: znanstveno-raziskovalno delo na področju športa, publicistično delo na področju športa, organizacijsko delo na področju športa, načrtovanje in izgradnja športne infrastrukture. Bloudkovo nagrado lahko prejme športnik ali športna ekipa za vrhunski mednarodni športni dosežek. Posameznik lahko prejme Bloudkovo nagrado tudi za življenjsko delo, če je v športu deloval najmanj 30 let.

Bloudkovo nagrado za življenjsko delo v športu je Vojko Orel prejel na predlog Športne zveze Nova Gorica in drugih podpornikov. Iskrene čestitke našemu občanu, ki je že 60 let predan slovenskemu športu in je velik ponos ne samo naše občine temveč celotne Goriške.


Oglejte si tudi