Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Trim steza na Sv. Otu bogatejša za nova vadbena orodja

Potem ko so športni navdušenci in rekreativci dočakali, da so se ponovno odprle vse javne športne površine na prostem, se že lahko veselijo novih vadbenih izzivov. Trim steza na Sv. Otu je namreč bogatejša za kar nekaj lesenih vadbenih elementov, ki skupaj z že obstoječimi vadbenimi točkami, omogočajo izvajanje različnih vaj: vaje za krepitev, preskakovanje, vaje za ravnotežje … 

Celotna vadba na trim stezi je zasnovana na temelju praktične uporabnosti. Skoraj vse vaje, ki jih ponuja, imajo uporabno vrednost v vsakdanjem življenju. Na trim stezi tečemo, skačemo, se vzpenjamo, se urimo v gibčnosti in spretnosti, pridobivamo ravnotežje, moč … Za vse so še posebno potrebne in koristne vaje, ki krepijo in ohranjajo naše psihofizične in motorične sposobnosti. Zato da vaje pravilno izvajamo, na vsaki postaji stojijo informativne table, na katerih so s sliko in besedo podana osnovna navodila za izvedbo. 

Z novo pridobitvijo, ki je občino stala 15.800,00 EUR brez DDV, bo vadba na prostem gotovo še bolj pestra in zanimiva ter bo brez dvoma pripomogla k še lepšemu oddihu v tem lepem in zelenem predelu našega območja. 

 

Seveda pa moramo biti v tem času pri uporabi vadbenih elementov zaradi zmanjševanja možnosti prenosa okužbe s Covid-19 vseeno previdni. Najpomembnejša pot prenosa novega koronavirusa je preko izločkov iz dihal in preko onesnaženih rok. Roke vedno smatramo kot onesnažene, izjema je le neposredno po njihovem umivanju ali razkuževanju. Z onesnaženimi rokami prenašamo povzročitelje okužbe nase in na druge osebe ter predmete, ki se jih dotikamo (npr. športni rekviziti). Z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Svetujemo vzdrževanje zadostne medsebojne razdalje (vsaj 2 metra). Po opravljenih vajah pa svetujemo razkuževanje rok. 

Oglejte si tudi