Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Bliža se tradicionalna gorsko-kolesarska dirka XC Griči

Tako kot že vrsto let zapored, bo na velikonočni ponedeljek, 17. aprila, na tradicionalnem prizorišču v Vrtojbi že šestič DEŠ Fleš priredil dirko XC Griči in s tem med drugim obeležil še 20. obletnico dirk na tem koncu Slovenije. Atraktivna proga po Vrtojbensko-biljenskih gričih bo gotovo tudi letos poleg domačih privabila številne tuje gorske kolesarje. Kot sporočajo organizatorji, je namreč prijavljena že vrsta močnih italijanskih ekip.

Dirka se točkuje za pokal Slovenije. Mednarodna kategorizacija dirke je UCI C2, prav tako je tudi juniorska kategorizacija C2 Junior. Krog bo dolg 5,4 kilometra s 160 višinskimi metri vzponov. Točno število krogov bo znano pred tekmovanjem, saj bo vse odvisno od stanja proge in vremenskih razmer (Razpored in časovnica). Aprilska dirka bo tudi prva v letošnji seriji SloXcup, ki bo štela 11 dirk, vključno s pokalom mladih, ki se letos imenuje SloX4fun.

Tradicionalna gorsko-kolesarska dirka v Vrtojbi seveda nima samo tekmovalnega značaja, saj služi tudi za promocijo gorskega kolesarjenja tako v Sloveniji, kot na Goriškem. Seveda pa gre tudi za promocijo občine Šempeter-Vrtojba.

Vabljeni k navijanju!

Oglejte si tudi